Percenként 1 milliót keres a Vidi a BL-ben

376 millió forintot már biztosan összefocizott az európai kupaselejtezőkön a Mol Vidi. Az elmúlt hat évben nincs a bajnoki címvédőnél jobban díjazott magyar csapat az UEFA-nál.
376 millió forintot már biztosan összefocizott az európai kupaselejtezőkön a Mol Vidi. Az elmúlt hat évben nincs a bajnoki címvédőnél jobban díjazott magyar csapat az UEFA-nál.

A ma estivel együtt négy BL-selejtezős meccsen, azaz alig több mint 360 perc alatt azt már biztosan kiharcolta a Vidi, hogy az UEFA 376 millió forint pénzdíjjal jutalmazza idei menetelését. Ugyanis egy esetleges Ludogorec elleni vereséggel is az Európa Liga-selejtező 3. fordulójában folytathatják, és az első és második BL-kör mellé pedig még bajnoki prémium is jár a szövetségtől. A székesfehérváriaknak köszönhetően kupacsapataink már most több pénz gyűjtöttek a tavalyinál, amely egyes számítások szerint 675 millió forint volt. Pedig hárman még talpon vannak.

Juhász Rolandéknak hála, már most több pénzt gyűjtöttek klubcsapataink a tavalyinál, pedig még hárman talpon vannak © MTI

Ha a Videoton továbbjut, 62 millióval több jár nekik, mint az EL-ben, míg a Niedercorn elleni visszavágót 1-0-s előnnyel váró Honvéd, és a Szusza Ferenc Stadionban a Sevilla ellen 4-0-s hátrányból induló Újpest további 90–90 millió forintért küzd. Az utóbbi hat szezonban összesen több mint négymilliárd forintot osztott ki nyolc magyar csapatnak az UEFA a kupaszereplésekért, amelynek a Vidi 1,72 milliárdjával csaknem a felét zsebelte be. Nem meglepő, hiszen ez idő alatt csak egyszer nem indultak selejtezőben, és egyedüliként ők tudták beverekedni magukat a csoportkörbe – még a 2012/13-as szezonban az EL-ben.

Magyar csapatok európai pénzdíjai

(2012/13 és 2017/18 között):

Videoton: 1,72 milliárd Ft

DVSC: 832 millió Ft

FTC: 568 millió Ft

Honvéd: 331 millió Ft

MTK: 255 millió Ft

Győr: 162 millió Ft

DVTK: 125 millió Ft

Vasas: 69 millió Ft

* * *

2018/19-es szezon már biztos európai pénzdíjai:

Mol Vidi: 376 millió Ft

Honvéd: 161 millió Ft

Újpest: 161 millió Ft

Fradi: 77 millió Ft (végleges)

(Forrás: uefa.com/Sportérték)

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors