Négyszeres pénzért ment a Fradiba Lanzafame

Nagyon nehezen viselik a Honvéd-drukkerek, hogy kedvencük, Davide Lanzafame az ősi rivális Ferencvároshoz igazolt. Felháborodásuk egyfelől ért­hető, hiszen imádták Kispesten, gólkirály, vitathatatlanul az NB I egyik legjobbja, aki nélkül tavaly aligha nyertek volna bajnoki címet a piros-feketék.

Orosz Pál ügyvezető büszkén mutatta be a klub új szerzeményét

Másfelől viszont a Honvéd képtelen konkurálni fizetések terén a legtőkeerősebb együttesekkel. Hetek óta tudott, hogy az olasz csatárt a Mol Vidi és az FTC ostromolja. Végül utóbbi együtteshez írt alá. Davide három gyermek édesapja, 31 éves, és cirka a négyszeresét keresi majd annak, amit eddig vitt haza.

– A Fradinál a legjobban kereső játékosok havi 8-10 milliót kapnak – mondta a Borsnak Szabados Gá­bor sportközgazdász. – Lanza­fame valószínűleg szintén ebbe a fizetési kategóriába kerül. Bár talán még mindig nem ő a legjobban fizetett. A Honvédban ő vitte haza a legtöbbet, a maga 2–2,5 milliójával. Távozásában szerepet játszhat, hogy sokkal magasabb fizetést kap majd, ami ebben az esetben minimum a négyszerese eddigi keresetének.

A IX. kerületi lakása elé, az utcára máris fölfestették, mennyire pénzéhes áruló

Elfogadható indok, kivéve a szurkolóknak, akik az elmúlt években istenként tekintettek a csatárra. A Corleone Sport Pubban Puskás, Bozsik és Marco Rossi mellé is felfestették, pólókon, matricákon szerepelt, sőt egyesek a testükre is felvarratták az olaszt.

– Nem is feltétlenül rá haragszunk, hiszen tudjuk, Hemingway nem adta meg neki a kért feltételeket – mondta az egyik törzsszurkoló, K. Pál. – Ugyanakkor tartjuk: ő a szemünkben most már egy áruló. Neki az ősi riválisunkhoz kellett mennie. Ezt nem tudjuk be­nyelni.

Hivatalos válasz nem érkezett, mennyit keres majd a Fradinál az olasz, de bennfentes infók szerint Kispesten 5 milliót kapott, míg az Üllői úton maximum 7 üti majd a markát.

Több drukker máris elégette Lanzafame-mezét

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors