Megvan a magyar sport első koronavírus-betege

A dunaújvárosi futsalcsapat egyik vezetője a magyar sport első koronavírus-betege. A helyi kézilabdacsapat – a veszélyek dacára – a múlt hét végéig mégis tréningezett.
A dunaújvárosi futsalcsapat egyik vezetője a magyar sport első koronavírus-betege. A helyi kézilabdacsapat – a veszélyek dacára – a múlt hét végéig mégis tréningezett.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia határozatlan ideig minden korosztályt illetően felfüggeszti a teljeskörű edzéseit – jelentette be múlt hét hétfőn (március 16.) az egyesület. Ám ez végül nem azt jelentette, hogy a 34 éves, Eb-bronzérmes Triscsuk Krisztina – a társaival egyetemben – egyedül, otthon, a négy fal között tartotta kondiban magát. Hanem a játékosokat a szakmai stáb egészen csütörtökig kivezényelte a Lórántffy sportpályára, ahol közös gyakorláson, gimnasztikázáson vettek részt, futottak, és készültek a…

Hogy mégis mire? Amikor senki nem tudja, meddig áll le az élet a világban? Ki tudja?

– Valóban, a csapat csütörtökig a szabadban tréningezett! – ismerte el a Borsnak Mátyás Gábor ügyvezető elnök, aki hozzátette, ezt a szakmai vezetés (vélhetően: György László vezetőedző) látta jónak, ám az edzésekbe nem szól bele, és egyébként is, jelen körülmények között nem ez volt a legfontosabb feladata.

© Bors

Ehhez képest, noha akkor még a koronavírus-járvány magyarországi terjedésének elején voltunk, legalábbis felelőtlenségnek tűnt a közös munka, még akkor is, ha a keret többnyire két részletben dolgozott együtt.

Időközben aztán kiderült: a város egy másik egyesületének, a Dunaferr Futsal Clubnak az egyik alkalmazottja kórházba került, a koronavírus megfertőzte. Úgy tudjuk, a klub egyik vezetőjéről van szó, aki intenzív osztályra került, állapota a hétvégén súlyos volt, de szerencsére egyre jobban van.

Mátyás Gábor arra a kérdésre, hogy ez a hír hozzájárult-e ahhoz, hogy a kézilabdázók mégis felhagytak a közös tréninggel, azt válaszolta: a két dolognak, ahogy a két egyesületnek, nincs köze egymáshoz. Fölvetettük: annak dacára sincs, hogy a kézisek és a futsalosok ugyanabban a sportcsarnokban készülnek?

– A létesítményt az üzemeltető körülbelül egy hónapja bezárta – reagált az elnök. Magyarán ott nem voltak kitéve fertő­zésnek. Mindenesetre örömteli, hogy végül a Dunaferrnél a pályán elért esetleges sikerek ellenében győzött a felelősségtudat.

* * *

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb híreket ide kattintva találja!