Lovrencsics Gergő: A lelkemet is kifutom

Tavalyi fejsérülése kevésbé, de egy gyerekkori autóbaleset emléke még mindig kísérti Lovrencsics Gergőt, az FTC válogatott szélsőjét.
Tavalyi fejsérülése kevésbé, de egy gyerekkori autóbaleset emléke még mindig kísérti Lovrencsics Gergőt, az FTC válogatott szélsőjét.

Borzasztó volt, amikor a Vasas elleni 2017-es kupadöntőben ütést kapott a fejére, elvesztette az eszméletét, orrát törte, és kórházban kezelték. Kísérti még a csaknem tragikus emlék?

Egyre ritkábban – mondta a Fradi válogatott védője. – Azóta nagyon félt a lengyel feleségem, aki Nathan fiammal gyakran vendégeskedik a Groupamában. Egyébként egy másik baleset mélyebb nyomot hagyott bennem. Tizenegy évesen Valkó környékén horgásztavat kerestünk, és autóbaleset lett a vége. Édesanyám súlyosan megsérült, jómagam egy betonoszlop tövében eszméltem, és elborzadtam, amikor megpillantottam édesapám vérző fejét.

Ön a pálya minden részén bevethető, és mindenhol remekül teljesít.

Köszönöm, bár Dibusz Dénes kapus kiszorítását nem vállalnám, ő úgy jó, ahogy van.

Lovrencsics szerint a hit és a sok futás aranyat érhet a Fradinak © Zsolnai Péter

Esetleg középpályás szervező is lehetne ameddig Gera Zoltán nem jelentkezik játékra. ­

Miért ne? Poznani csapatomban az előretolt támadó mögött többször „árnyékéket” játszottam.

Mondja, mikor jöhet el az idő, hogy Balázs öccse is folyamatosan a kezdőcsapatban kapjon helyet?

Ez megjósolhatatlan, ugyanis a bombaformában lévő Böde Dánielt most szinte képtelenség kiszorítani. De Balázs nem adja fel, ugyanolyan szívós, mint én. Én például abban bízom, hogy a Fradival BL-csoportkörbe kerülünk.

Ahhoz magyar bajnoki cím is szükséges.

Arra a Videotonnak és nekünk 50-50 százalék az esélyünk. Igaz, a hátralévő nyolc fordulóban tilos kikapni. Hogy mi a feladat? Hinni és futni kell. A Fradiban a három legtöbbet futó játékos között vagyok.

A válogatott szélsőt lengyel felesége, Katarzyna és fia, Nathan nagyon féltik a sérülésektől © Instagram

Ha már távolság: hallottuk, hogy a családjával olykor meg se áll Nyíregyházáig!

Egy jó horgászás kedvéért távolra is elutazom. Ha semmit sem fogok, akkor is tökéletes kikapcsolódás ülni a parton. Ha pedig van zsákmány, az tíz percre felnyomja az adrenalin-szintemet.

Gergőt még most is megrázza, ha gyerekkori autóbalesetére és apja vérző fejére gondol

Mi az eddigi legnagyobb fogása?

Itthon egy 16 kilós ponty, a húszkilós amuromat pedig az Ebro-folyóból fogtam ki, amikor a Poznannal Spanyolországban edzőtáboroztunk.