Hetedik aranyára hajt a Mercedes – Hamilton egyedüli csúcstartó lehet Portugália után

Lewis Hamilton legutóbb, az Eifel Nagydíjon aratott győzelmével beállította Michael Schumacher F1-es – 91 első hely – győzelmi csúcsát, így vasárnap esélye van arra, hogy megdöntse a sokáig megdönthetetlennek tűnő rekordot. A világbajnoki cím védője ráadásul egy újabb győzelemmel még tovább növelhetné az egyébként is tetemesnek mondható 69 pontos előnyét, amivel még közelebb kerülne az ugyancsak csúcsnak számító hetedik világbajnoki elsőségéhez.

Megdönthetetlennek hitt csúcsot javíthat a Mercedes világbajnok pilótája © AFP

Csapata viszont már most hétvégén, a 17. Portugál Nagydíjon történelmet írhat, mert egyetlen gárda sem tudott sorozatban hét konstruktőri vb-diadalt produkálni. Ahhoz, hogy már Portimaóban pont kerüljön matematikailag is a versenyfutás végére, a Mercedesnek legalább 220 pontos előnyre kell szert tennie a Red Bull előtt. A sikerhez minimum kettős Mercedes- győzelem kell, de ebbe a Red Bull pilótáinak is lesz némi be­leszólásuk.

Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors