Botrány

„Nem kaptunk enni" - áll a bál, éheztették a válogatott focistákat

Létrehozva: 2024.05.28.

Nem kaptak enni az argentin női labdarúgó-válogatott tagjai. A vezetőség reagált, nincs pénz ételre...

Három női argentin labdarúgó, Lorena Benítez, Julieta Cruz és Laurina Oliveros bejelentették, hogy nem vesznek részt a Costa Rica elleni barátságos meccsen. Valamennyien kemény hangú üzenetet tettek közzé a közösségi oldalaikon - írja az Origo.

Fotó: AFP

"Ez személyes döntés, mert nem lehet elviselni, ami a csapattal történik. A szövetség a múlt héten kedden és szerdán reggelit és ebédet sem biztosított a számunkra. A vezetés azt mondta, nincs pénz az ételre. Ebben a két napban összesen egy sajtos szendvicset és egy banánt adtak nekünk délután. Voltak olyan játékosok, akik tömegközlekedéssel mentek haza, hogy legalább otthon egyenek valamit. "Az argentin válogatott mezét viselni a legszebb dolog a világon, de eljön az a pont, amikor az igazságtalanságok miatt belefáradunk a harcba, elegünk van abból, hogy a panaszainkat nem hallgatják meg és ami még ennél is rosszabb, hogy megaláznak bennünket. Korábban több társam azért mondta le a válogatottságot, mert nem bírta elviselni azt, ami itt történik". - írta Lorena Benítez.

A 2019-es franciaországi női labdarúgó-világbajnokság után a női nemzeti csapat tagjainak többsége panaszkodott, hogy a szövestségi kapitány, Carlos Borrello folyamatosan megalázta a játékosokat, majd a vb-n szereplő focisták nagy többségét nem nevezték be a soron következő Pánamerikai Játékokra, köztük Estefanía Banini akkori csapatkapitányt sem.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek