Reménység

Ő lehet Berki Krisztián utódja? "Okozhat kellemes meglepetést!"

Szabó Sándor

Létrehozva: 2023.12.05.

Az olimpiai bajnok sportoló már most tudja, kinek szoríthatunk nagyon Párizsban.

Ki ne emlékezne Berki Krisztián pompás lólengő gyakorlatára a 2012-es londoni játékokon, mellyel megnyerte az olimpiát? Olimpiai, világ- és Európa bajnok legendánk óta nincs a férfimezőnyben olyan sportolónk, akitől érem várható. Lehet, hogy csak mostanáig nem volt? A manapság a torna szövetség sportigazgatójaként fáradozó kiválóságnak előkelő véleménye van Mészáros Krisztoferről, aki a nemrég rendezett antwerpeni vb-n a remek 11. helyen végzett az egyéni összetettben.

Berki szerint könnyen lehet: megvan az utódja

Idehaza viszonylag régen volt olyan hatszeres férfi versenyzőnk, akire már a nemzetközi sportszínpadon is felfigyeltek, nos, Krisztofer ilyen

 – jelentette ki Berki. – Sokra hivatott szerény tornász, aki talajon okozhat kellemes meglepetést, de lólengésben, nyújtón, korláton is figyelemre méltó tudásanyaggal bír.

A Győri AC Titi becenevű 22 éves versenyzője a jövő áprilisi, Riminiben sorra kerülő Eb-n kellemes perceket szerezhet. Ami esetében nagy előny: harmonikus szülői háttér segíti, ráadásul egy másik olimpiai aranyérmesünk, Borkai Zsolt is egyengeti útját. Ki ne tudná, Borkai az 1988-as szöuli olimpián lólengésben nyert, a győri tornászklub elnökeként ténykedik.

Mészáros Krisztofer hasonló sikereket érhet el, mint Berki Krisztián Fotó: Török Attila

Mivel Berki Krisztián köztudottan nagymestere volt a lólengésnek, érthető a kérdésünk: esetleg „mozgásfinomító” célzattal ellátja-e tanácsokkal a közelgő Eb és az olimpia előtt?

Ha Krisztofer netán kérdez, szívesen válaszolok, de egyébként győri mestere, Szűcs Róbert hozzáértő és felkészült szakember. Olyan, aki tudja, miként kell edzenie tanítványát. Krisztofer a 2028-as, Los Angelesben rendezendő játékokon is ott lehet, de jelenleg Párizsra összpontosít

Többen azt állítják, hogy Krisztofernek izomzatban még fejlődnie kell, Berki szerint a fiú már most is erős.

– Ezzel óvatosan kell bánni – reagált Berki –, mert vita nélküli tény, hogy a gyűrűgyakorlat előadásához például elvárt az izomerő. Viszont alaperő vonatkozásában a többi szerre már kellően felkészült versenyző.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek