MEGÉRZÉS

"Fájdalmas ezt látni" – Két éve megjósolta a kiesést a Honvéd ritkán látott legendája

MM

Létrehozva: 2023.05.22.

Csak az NB I hétvégi, utolsó fordulójában dől el, hogy a MOL Fehérvár vagy a Budapest Honvéd labdarúgócsapata lesz-e a másik kieső a Vasas mellett. A párosítás – és a mutatott „játék” – alapján a bennmaradásra sokkal esélytelenebb kispestiek bajnoki rekordere, Sikesdi Gábor a Borsnak elmondta: már két éve látta és figyelmeztetett, hogy klubja a vesztébe rohan.

Németországból látogatott haza Sikesdi Gábor, és nem hagyta ki a Honvéd Mezőkövesd elleni sorsdöntő meccsét. A 7000 szurkolója előtt, a csaknem teltházas Bozsik Arénában vasárnap csütörtököt mondó (2-3) kispestiek gazdag történelmének egyetlen hatszoros bajnoka szomorúan értékelt.

Sikesdi Gábornak nagyon fáj látni a Honvéd évek óta tartó vergődését
Sikesdi Gábornak nagyon fáj látni a Honvéd évek óta tartó vergődését     Fotó: honvedfc.hu

Fájdalmas ezt látni. Matematikailag még van esély, de úgy fest, ez a Honvéd ki fog esni. Itt valami nagyon nem működik. 

Tavalyelőtt (2021 augusztusában – a szerző) voltam itt legutóbb. Igaz, akkor kettő-egyre legyőztük a Paksot, de már akkor mondtam az egykori játékostársaimnak, a régi kispesti focistáknak: ami itt folyik, azt nem lehet sokáig büntetlenül csinálni, ebből a következő évben kiesés lesz. Bármennyire is fáj, és a legkevésbé sem örülök ennek, de sajnos beválni látszik a jóslatom 

– mondta lapunknak a 62 éves egykori kispesti közönségkedvenc.

Sikesdi szerint újra kell gombolni a kabátot nem csak a csapat, hanem elsősorban a klub vezetői szintjén, hogy a Honvéd pár éven belül újjáépítve visszatérjen oda, ahová való: az élvonalba.

Végre megfelelő szakembereket kell kinevezni a klub élére, megfelelő vezetőedzővel, és a nulláról felépíteni egy jól működő klubot

– mondta, de hogy ebben szerepet kaphatnak-e a korábbi kispesti sikercsapatok tagjai, így válaszolt:

– Soroljam, kikkel szurkoltunk ma hiába ennek a csapatnak? Többek között Nagy Anti, Garaba Imi, Gyimesi Laci, Cseh Bandi, Dajka Laci, csak azok közül, akikkel együtt futballoztam és szép eredményeket értünk el. Most pedig mindannyian szomorúak vagyunk a vereség miatt, és eleve ezért a gyenge szereplésért.

Vannak köztük bőven olyanok, akik letettek valamit a magyar labdarúgás asztalára, akik emberileg és szakmailag is rátermettek, sajnos mégsem tudnak odaférni a klubhoz. Ezt nagyon szomorúnak tartom.

Sikesdi Gábor egyébként elárulta: 17. éve él a Frankfurthoz közeli Aschaffenburgban, de már nem sokáig. Korábban edzőként dolgozott az ottani utánpótlásban, de már abbahagyta.

– Egy női kozmetikumokkal foglalkozó cégnél dolgozom. Kedvelem a munkámat, jól megvagyok ott, de két-három év múlva végleg hazatérünk. Jönnek az unokák, és a barátokkal is jó lenne gyakrabban találkozni – mondta a Honvéd-legenda, aki nem titkolja: a fociközeg bizony hiányzik neki.
 

Csoda kéne a kispestieknek

Az OTP Bank Liga hétvégi, 33. (záró)fordulója előtt a Fehérvár egy ponttal vezet a 11. Honvéd előtt, amely ebben a szezonban kilenc pontot veszített riválisa ellen. Még gólt sem lőtt a Vidinek (0-4, 0-1, 0-2), vagyis csak magának köszönheti a szinte kilátástalan helyzetét.

A Vidi a már biztos kieső Vasashoz látogat, a Honvéd viszont a dobogóért és nemzetközi kupaszereplésért küzdő felcsútiakhoz látogat győzelmi kényszerben. Tavaly ugyanekkor, ugyanott, ugyanez sikerült – bennmaradás 2-1-es sikerrel –, de most csodával érne föl az ismétlés.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek