SZABADULÁS

"Beszélt valakivel, és elengedtek" - kiszabadult a katari börtönből a vb botrányhőse

szs

Létrehozva: 2022.12.09.

Lassan nincs már világverseny, amelyiken egy tiltakozó ne nyomulna be a küzdőtérre. Ez történt a katari futball-világbajnokságon a Portugália-Uruguay csoportmeccsen (2-0) is.

Gianni Infantino

Az a tüntető, aki a Portugália és Uruguay közötti világbajnoki mérkőzésen egy szivárványszínű zászlóval a kezében futott be a pályára, Gianni Infantino FIFA-elnöknek köszönheti, hogy a katari hatóságok szabadon engedték. A tettes, a 35 éves olasz Mario Ferri elmondta: a világbékéért küzd, és nem adja fel a tiltakozást. A Falco becenevű drukker elmesélte, 30 percig tartózkodott a rendőrségen, ahol vízzel, kávéval, croissant-nal kínálták, és végül Gianni Infantino, a FIFA svájci elnöke segített neki - írta az ESPN.

"A hihetetlenül udvarias rendőrök szóltak, hogy elmehetek – mesélte Falco. - Infantino megkérdezte tőlem: „Miért tetted? Katar nagyon veszélyes a számodra, de megvan a tervem, hogy segítsek.” Aztán beszélt valakivel a rendőrségnél, és 30 perc múlva szabad voltam."

Ferri hozzátette, Infantino felismerte őt a korábbi pályainváziói alapján, amelyekből állítása szerint összesen 11-et számlál, beleértve a 2010-es és 2014-es világbajnokságot. Azt is elárulta, idén márciusban egy hónapot töltött önkéntes segélyszolgálatosként az ukrán fővárosban, Kijevben, és ez nagy hatással volt rá. 

Mindenre emlékszem, emlékszem a gyerekekre, akik megszöktek a házukból, az idős hölgyekre és az idős férfiakra, akiknek nem volt otthonuk, ennivalójuk, vizük. Nagyon fontos számomra, hogy mielőbb befejeződjön a háború.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek