Balhé

Áll a bál Katarban: borzalmas mosdók, a szálláson balhéznak a szurkolók

lm

Létrehozva: 2022.11.24.

Módosítva: 2022.11.25.

Korábban nagy felháborodást keltett az a „szurkolói falu”, ahol konténerekhez hasonlító szállásokban helyezték el az embereket, akiknek ezért éjszakánként 85 ezer forintot kell fizetniük. A helyzet nem lett jobb a vb kezdete után sem.

People visit the corniche adorned with a FIFA sign in Doha on November 5, 2022, ahead of the Qatar 2022 FIFA World Cup football tournament. (Photo by Jewel SAMAD / AFP)

A katari világbajnokság előtt nagy port kavartak azok a képek, amik egy újonnan felépült szurkolói falut mutattak. Az alig hárommillió fős Katarnak egymillió főt kell elszállásolnia, a lehetőségek pedig annyira korlátozottak, hogy vészmegoldásként „konténerekben” szállásolták el a rajongókat. Egyelőre azonban több komoly problémával szembesültek a fanok.

A Sun helyszíni beszámolójából kiderül, bár van légkondi a kabinokban, így sem túl ideális a helyzet. Használata nélkül 37 Celsius fokot mért a brit média tudósítója, a helyzet pedig a klímával sem lett jobb, mindössze 31 Celsius fokig hűlt a levegő. Többen panaszkodnak a mosdók állapotára, amik gyakran csődöt mondanak, mások amiatt akadnak ki, hogy a bejutásra több mint hat (!) órát vártak, sokszor hiába, ugyanis nem tudják elfoglalni a szállásukat.

Volt olyan szurkoló, aki faképnél hagyta a területet annak ellenére, hogy 2500 fontot (1,2 millió forint) csengetett ki a lakhatásért. A problémákat a Katari Legfelsőbb Bizottság is felfigyelt, amely közleményben jelezték, kárpótolják a szurkolókat.

„Tisztában vagyunk vele, hogy számos rajongónak súlyos késéssel érkezett meg a Fan Village egyes szálláshelyeibe a tulajdonos és az üzemeltető hanyagsága miatt. E létesítmények egy része, amelyeket különböző magánszervezetek szállítanak és kezelnek, nem feleltek meg a szurkolóknak meghirdetett szabványoknak. Bár ezeket a webhelyeket független kereskedelmi szervezetek kezelik, ezeknek a problémáknak a kijavítása továbbra is a legfőbb prioritás a Legfelsőbb Bizottság számára."

Teljes visszatérítést ajánlunk azoknak a szurkolóknak, akiket súlyosan érint ez a probléma, valamint alternatív szállást, amely ingyenes lesz a tartózkodásuk idejére.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek