KARSZALAG

Megható ajándékot kapott Lewandowski az ukrán legendától

szs

Létrehozva: 2022.09.21.

Ilyet se pipált még a futballtörténelem! A novemberben kezdődő katari labdarúgó vb-n a lengyel Robert Lewandowski két csapatkapitányi karszalaggal játszik.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski minimum háromszor léphet pályára két csapatkapitányai karszalaggal, ugyanis a vb C-csoportjában Argentína, Szaúd-Arábia és Mexikó lesz a lengyelek ellenfele. Az FC Barcelonát erősítő focista a varsói Nemzeti-stadionban jelentős sajtóérdeklődéstől övezve találkozott az egykori ukrán válogatott Andrij Sevcsenkóval. Utóbbi egy kék-sárga színű ukrán csapatkapitányi karszalaggal ajándékozta meg Lewandowskit.

A 45 éves Sevcsenko az ukrán-orosz harci cselekmények miatt minden lehetőséget megragad arra, hogy felhívja a világ közvéleményének figyelmét népe nehézségeire. A The42 azt írta, pénzügyi alapítványt hozott létre azért, hogy a háború majdani befejezését követően hozzájáruljon szülőhazája újjáépítéséhez. Az ajándékozás után a lengyel támadó azt mondta, örömére szolgál, hogy lengyel és ukrán szalaggal szerepelhet Katarban.

A többek között az AC Milanban és a Chelsea-ben is bizonyító Sevcsenko 111 válogatott meccsen 48 gólt lőtt, aztán szövetségi kapitányként is vezette az ukránokat. Legutóbb az olasz Genoa vezetőedzői tisztét töltötte be, de 2024-ig érvényes szerződését 2022. január 15-én felbontották, ugyanis együttese egy győzelme mellett hét vereséget szenvedett el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek