Bunyó

Levideózták a verekedő világbajnokot, óriási botrány lett belőle

szs

2022. május 20. péntek 20:15

Provokálták a Crystal Palace angol futballcsapat francia edzőjét, Patrick Vieirát, erre válasz gyanánt erős rúgással küldött földre egy drukkert. Botor tette miatt az angol szövetség fegyelmit indít ellen.

Kiemelt helyet foglalt el a pénteki angol sajtóban a Crystal Palace edzője, francia Patrick Vieira cselekedete. A liverpooli Goodison Parkban a kiesés ellen küzdő Everton 3-2-re nyert a vendég Palace ellen. A Vieira-csapat félidőben még 2-0-ra vezetett, de az Everton remekül finiselt, nyert, és e diadala jóvoltából folytathatja a következő kiírásban is az élvonalbeli futballt.

Örömittas tömeg a Goodison Parkban  Fotó: AFP

Érthető volt hát az Everton-szurkolók öröme, ezért a hármas sípszót követően drukkerek százai lepték el a játékteret. Az öltöző felé ballagó - mintegy 80 métert kellett megtennie a pályán keresztül -  világ- és Európa-bajnok Vieirát hátulról követte egy férfi. Annyit lehetett látni, hogy Vieira hirtelen megfordult, elkapta az illetőt, majd elengedte, végül jobb lábbal a bal combjára erős rúgást mért, amitől az illető a gyepre huppant.

Később kiderült, hogy a Everton-támogató ezt mondta Vierának: "Sz**pj le, te béna", majd kisvártatva hozzátette: "B*szd meg!" Vieira válaszrúgása némiképpen érthető, de az Angol Labdarúgó Szövetség közölte: sportszerűtlensége miatt vizsgálatot indítanak ellene.

A 45 éves francia szakvezető a meccs utáni sajtóértekezleten kérdést kapott karate-művészete kapcsán, de csak ennyit jegyzett meg:

– Semmit sem kívánok erről nyilatkozni.

 

A Premier League-tagságát megőrző Everton korábbi angol válogatott futballistája, jelenlegi mestere, Franck Lampard úgy kommentált: az ilyen történéseket megelőzendő a drukkereket meccs közben és után nem bilincselhetik a székeikhez.

– Tény, hogy ismét egyre több a nézőtéri rendbontás, különösen elítélendő az, hogy a nézők berohannak a küzdőtérre, és veszélyt jelentenek a játékosok, hivatalos személyek testi épségére, ezt mindenképpen meg kell akadályozni – fogalmazott Lampard.

Tudni kell, hogy miközben Vieira az öltöző felé gyalogolt, az örömükben magukból kivetkőzött emberektől sem a Crystal Palace-játékosokat, de őt magát sem védte biztonsági ember vagy rendőr. Aztán amikor rúgott, azonnal megjelentek a sárga dzsekis biztonságiak, és lekísérték a pályáról...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pornójelenetbe került Curtis egy ismeretlen nővel - kép

borsonline.hu

Elfajult a szexrabszolgaság, szörnyű dolgot tett a magyar tinédzser

borsonline.hu

Megfagyott a levegő a szülőszobában, az orvosok sem hittek a szemüknek

mandiner.hu

Nógrádi György elmondja, mekkora az esélye annak, hogy Putyin atomfegyvert vet be

mindmegette.hu

Banán kontra görögdinnye: megdöbbensz, hogy miben mennyi kalória van

mandiner.hu

Uniós biztos: Az atomenergia elengedhetetlen a zöld átmenethez

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. július 6.: a Bak életében felbukkan valaki, a Rákot meglepetés éri

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

borsonline.hu

Interjút adott Fekete Dávid exe: „Az ikrek számára Dávid sajnos idegen”

borsonline.hu

Családi tragédia Taktaharkányban: Tagadja a tinédzser, hogy ő lökte az aknába kétéves testvérét

További cikkek

Távozás

Ennyi volt, Cristiano Ronaldo súlyos döntést hozott