Szópárbaj

„Megvan a véleményem Messiről” – Lewandowski beszólt az argentin sztárnak

2022. január 20. csütörtök 20:40

Az Aranylabdát tavaly novemberben Lionel Messi elhappolta Robert Lewandowski elől. A FIFA-gáláján azonban már a lengyel múlta felül az argentint, őt választották az év játékosának 2021-ben.

Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski reacts during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach in Munich, southern Germany on January 7, 2022. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

A Párizsban futballozó argentin szupersztár előtt kalapot emelhettek a focirajongók, ugyanis, miután 2021-ben, hetedszer is elnyerte a France Footbal aranylabdáját, elismerte és szinte követelte, hogy a koronavírus okozta mizéria miatt elmaradt 2020-as "kitüntetést" adják oda mihamarabb a Bayer München lengyel labdarúgójának.

Fotó: AFP

– Tavaly mindenki egyetértett abban, hogy te vagy a győztes, és úgy gondolom, meg kell kapnod Aranylabdát, amit megérdemelsz – jelentette a párizsi eseményen Messi.

Már akkor sem hatódott meg Lewandowsky az egykori barcelonai játékos szavain, mi több – és az idő őt igazolta néhány napja – nem rejtette véka alá véleményét, kijelentette, szerinte cseppet sem voltak őszinték Lionel Messi szavai.

– Tisztelem Messit, ahogy játszik, és amit elért. Szeretném, ha Messi megnyilvánulása egy nagyszerű játékos őszinte és udvarias nyilatkozata lenne, és nem csak üres szavak.

Az elmúlt két évben a Bayern München csatárának legnagyobb ellenfele Lionel Messi volt, és az idei FIFA-gálán illetve azt megelőzően is, leginkább a két klasszis versengéséről esett a legtöbb szó.

Hétfőn végül Robert Lewandowski nyert.

Messi nem utazott el az eseményre, viszont közel sem lett olyan sportszerű vesztes, mint győztesnek az volt. Ezúttal a gratulációja elmaradt, és nem is üzent legyőzőjének. Pedig képben volt, hiszen a spanyol Marca értesülése szerint otthonában végig nézte a ceremóniát.

Haverokra voksolt

Az argentin válogatott csapatkapitánya is leadta voksát a FIFA World Player szavazásán. A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. Ebből kiderült, hogy Messi szívesebben szavazott haverjaira, Neymarra, Mbappére és Benzemára – pedig, tudhatta, ők közelébe sem kerültek Lewandowski teljesítményéhez. Felmerül a kérdés, a "szuper sportszerűnek" kikiáltott futballista így akarta megakadályozni, hogy legádázabb riválisa még több szavazatot kapjon?

– Nem csináltam semmi rosszat, amiért haragudhatna rám. Ez az ő döntése, természetesen megvan róla a véleményem, de azt megtartom magamnak – mondta Lewandowski.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezzel az egyszerű trükkel megszüntethető a lefolyók bűze

metropol.hu

Itt a bejelentés: ekkor és itt temetik el Berki Kriszitánt

borsonline.hu

Oszvald Marika: Kitartóan küzdött a lányom, hogy édesanya lehessen

vg.hu

Megnyílt az út a fekete-tengeri földgázkitermelés előtt

metropol.hu

Brutális lehűlés jön, de van még egy nagyon rossz hírünk

hirtv.hu

Sosem látott világválság jön 2022-ben? - VIDEÓ

baon.hu

Belebetegedett a botrányba Solti Ádám szeretője

borsonline.hu

Addig erőszakolta nevelt lányát nap, mint nap, míg nagykorú nem lett

borsonline.hu

Részegnek gondolták barátai a magyar férfit – Sokkoló, amit a mentősök közöltek velük

borsonline.hu

Megfagyott a levegő a stúdióban: Hajdú Péter kamerák előtt olvasta fel, a túlvilágról kapott üzenetet

További cikkek

PÓLÓ

Kásás Tamás a forgatás miatt találkozott a bajnoktársaival

Gyász

Klubja jelentette be a gyászhírt: Elhunyt a Fradi 20 éves játékosa