Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

2022. január 25. kedd 21:00

Csollány Szilveszter visszavonulása óta sok pofont kapott az élettől, de minden egyes eset után felállt és harcolt, hogy eltarthassa családját.

Csollány Szilveszter 51 évesen hunyt el

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász.

Szilveszter maga is sokszor elmondta, visszavonulása óta sok pofont kapott az élettől, de minden egyes eset után felállt és harcolt, hogy eltarthassa családját, felnevelje lányait. Csollány Szilveszter 2003-ban egy olimpiai arany- és ezüst-, egy világbajnoki arany- és öt ezüst-, illetve egy Európa-bajnoki arany-, egy ezüst- és négy bronzérem után vonult vissza. Akkor azzal indokolt, hogy megelégelte a folytonos fogyókúrát, a kemény edzéseket, és már a motivációja is hiányzott, hiszen mindent elért, amit akart. Amíg versenyzőként a torna teljesen kitöltötte a mindennapjait, és sikert sikerre halmozott, addig a civil életében rengeteg nehézséggel küzdött. 

2005-től kapta az olimpiai életjáradékot, felvettek egy svájci frank alapú, biztosítással egybekötött hitelt a családi házukra, aminek a törlesztő részlete az egekbe szökött a 2008-as gazdasági világválság után. Nélkülözniük nem kellett, de ezt követően rendkívül nehézzé vált a megélhetésük. Emiatt Csollány számos állást elvállalt, játszótereket gyártó cégnél tevékenykedett, volt újságíró és középiskolában testnevelő tanár, másfél évig pedig egy kocsmában dolgozott csaposként, de így is nehezen éltek meg.

Csollány Szilveszter Fotó: Fuszek Gábor


Először 2008-ban foglalkozott gyerekekkel Sopronban, de a kezdeti sikerek és népszerűség után ellehetetlenítették a saját tornaiskoláját. Két évig, 2011 és 2013 között Izlandon egy klubcsapatnál dolgozott, amit szintén nagyon szeretett, ám két év után a felesége honvágya miatt hazatértek. Csollány ezután másfél éven át Sopron és Svájc között ingázott, ahol szintén tornaedzőként dolgozott, ahogyan később Ausztriában is.

Első feleségétől, Szilviától egy lánya született, Szimona, aki ma már 23 éves. Második párját, Jutkát 2006-ban vette feleségül, két közös gyermekük volt, Kitti 16, Kincső pedig 13 esztendős. Második családja dolgait később főállású édesapaként intézte, emellett az ELTE szombathelyi központjában heti kétszer külsős torna-szakoktatóként tanította a leendő testnevelő-tanárokat arra, hogyan oktassák majd a tornát, illetve Sopronban egy táncegyesületben tanított talajakrobatikát.

A gyűrű egykori kiválóságának halálhírét a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jelentette be. Utóbbi saját halottjának tekiti a legendás sportolót.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghalt a Fradi 20 éves játékosa

borsonline.hu

Döbbenetes részletek a budakeszi lakástűzről: nem vették komolyan a gyújtogató fenyegetését

borsonline.hu

Ezt nem lehet sírás nélkül kibírni: egy tűzcsaphoz kötözve találták meg a kutyát, a kedvenc holmijait egy táskában mellé rakták

vg.hu

Hazatérnek az ukrán menekültek

ripost.hu

Ez a három csillagjegy nyáron megismeri élete szerelmét

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Nem Ukrajna megmentése a cél, hanem Oroszország stratégiai gyengítése

metropol.hu

Hihetetlen dolog történt a LifeTV-nél, miután Berki Krisztián üzent a túlvilágról

mindmegette.hu

Ha így grillezed a marhahúst és a zöldségeket, te leszel a kerti sütögetés mestere!

life.hu

2022-ben is folytatódik a Procter and Gamble erdőtelepítési programja (x)

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Anyát és lányát gázolták el Baranyában: Annamária meghalt, a 12 éves Ramóna életéért harcolnak

borsonline.hu

Megrázó helyszíni fotók a hevesi tragédiáról, többen meghaltak

További cikkek

Gyász

Klubja jelentette be a gyászhírt: Elhunyt a Fradi 20 éves játékosa

Gyász

Meghalt a háborúban a Fehérvár focistájának apósa