Sport

Ganxstával, Hobóval lépett fel a két Mészöly

Címkék
labdarúgás

szs

Létrehozva: 2021.11.05.

Ha annak idején Mészöly Géza nem kerül be a labdarúgó ifiválogatottba, alighanem remek könnyűzenei pályafutás várt volna rá.

Az egykori angyalföldi Kilián György Gimnáziumban tanult Mészöly Géza, aki bátyja, Kálmán és további három muzsikus társaságában 1982-ben létrehozza a Cerberus nevű zenekart. Kedvencük, a Sex Pistols nyomán punkot játszottak.

– Eleinte a Kilián pincéjében gyakoroltunk – emlékezett az 54 éves Géza. – Sokat vitáztunk azon, vajon a lányokat beengedjünk-e oda. Abban maradtunk, a csinosabbak jöhetnek.

Az ifjabb Mészöly Kálmán autodidakta módon tanult meg gitározni. Felszerelését édesapjuk, a labdarúgók egykori szövetségi kapitánya, idősebb Mészöly Kálmán vásárolta Bécsben. Az évek során olyan színvonalat érte el a Cerberus, hogy a Közgazdasági Egyetemen a Hobo Blues Band elő-zenekaraként lépett fel, mi több, Ganxsta Zolee is muzsikált velük.

–Mivel a Mészöly-família egy ideig a Balzac utcában lakott, Fenyő Miklós pedig a Szent István parkban, arra kértük őt, mondjon véleményt rólunk. „Ügyesek vagytok, de ne gondoljátok, hogy ebből a szakmából később megélhettek” – válaszolta Fenyő.

A Cerberusban Mészöly Kálmán volt a ritmusgitáros, Géza énekelt. Fennállásuk tizedik, jubileumi koncertjét az angyalföldi Vasas-székházban tartották.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek