Sport

Marco Rossi hazatért, fociultrákkal bulizott a szövetségi kapitány

Bors

2021. október 26. kedd 20:15

Rossi és segítője a kispesti szurkolók sztárvendége volt. A 2017-es bajnokcsapat edzői óriási ünneplésben részesültek, és arról is beszéltek, hogyan térnének vissza régi sikereik színhelyére.

Forrás: Bors

„Marco Rossi, egy közülünk” – zúgott a Kispest-drukkerek kórusa vasárnap, az új Bozsik Arénánál általuk üzemeltetett Lipták Grund Pub színpada körül. Szövetségi kapitányunk másodedzőjével Cosimo Inguscióval látogatott el a Honvéd-Mezőkövesd (2-3) NB I-es meccs előtti ünnepségre.

– Köszi szépen – köszönte meg magyarul a fogadtatást Rossi, aki 2017-ben lesajnált csapatával bajnoki címet nyert a Honvéd élén. – Óriási megtiszteltetés, hogy meghívtatok minket az ünnepetekre. Büszkeség, hogy itt lehetünk. Mint tudjátok, mi már a válogatottnál dolgozunk, de a közös múltat nem feledjük. Nagy örömmel gondolunk vissza arra a május huszonhetedikére, amikor megnyertük a bajnokságot hihetetlen hangulatban, a javarészt Honvéd-szurkolókkal teli, régi Bozsik Stadionban.”

 Rossi ezután kiemelte: most újra jó úton jár a klub (ezt a bajnokin nem sikerült igazolni).

– Legyetek türelmesek, mert a Honvéd lépésről lépésre fejlődik, és rövidesen újra a bajnoki címért küzdhet. Mindketten nagyon várjuk, hogy visszatérhessünk ide egy olyan meccsre, ahol a bajnokság a tét – immár szurkolóként – mondta.

Cosimo Inguscio főnökénél kicsit sejtelmesebben beszélt arról, hogy a jövő útjai kiismerhetetlenek, és ki tudja, egyszer talán visszatérnek Kispestre.

Mindenesetre a nosztalgiázás és a szurkolók túláradó szeretete most gyógyír volt nekik, miután Rossi a napokban kifakadt: a Nemzetek Ligájában és az Európa-bajnokságon erőn felül teljesítő válogatott őszi botlásai után sokan ellenük fordultak.

Genovai kapcsolat

Az első magyar szervezett ultracsoportot, az Ultra Red Boyst 1991 októberében alapították meg a kispesti fanatikusok. Az olasz bajnok Sampdoria elleni BEK-nyolcaddöntő párharc (2-1, 1-3) során tapasztaltak ihlették meg őket a mozgalom őshazájában. Marco Rossi nem sokkal később, 1993 nyarán igazolt a genovai sztárcsapatba, ahol többek között Ruud Gullittal és a jelenlegi olasz szövetségi kapitánnyal, Roberto Mancinival is együtt játszott.  

További cikkek

Egészség

Komoly változás, szívátültetése után megszólalt Fazekas Róbert

Küzdelem

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

ripost.hu

Nádai Anikó babát vár – Weisz Fanni hiába próbálkozott, ezt mondta 4 éve

life.hu

Hivatalos adatok: ennyien fertőződtek és haltak meg az elmúlt 24 órában

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

teol.hu

Mit tegyünk, hogy ne fagyjon be kedvenceink ivóvize?

vg.hu

Új roncsprogrammal szabadulnak az autómatuzsálemektől

ripost.hu

Exkluzív interjú adott Csuti: „A lelkem összetört”

vg.hu

Az ózonterápia is sikeres lehet a koronavírus kezelésében

origo.hu

Metró alá löktek egy nőt, azonnal szörnyethalt

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?