Sport

Szimonetta 196 centijétől rettegnek a riválisok

Bors

Létrehozva: 2021.10.14.

Megfordult Planéta Szimonetta fejében a visszavonulás gondolata, de szerencsésen túlesett négy operációján, ismét játszhat, és ebből női kézilabda-válogatottunknak csakis előnye származik.

Tudniillik a Debrecen 196 cm magas átlövője, Planéta Szimonetta életveszélyes, mindig riadalmat okoz a riválisok védelmében.

Idén márciusban a francia Chambray Touraine együttesétől költözött haza, mivel krónikus Achilles- és térdgondjai miatt idehaza egy, Párizsban pedig összesen három alkalommal műtötték.

A térdemben például egy porclemez hol megnyílt, hol bezárult, oda csavart is kaptam, amit azóta eltávolítottak, így már attól sem félek, mint régebben, hogy egy szimpla lépésnél kiújulnak a panaszaim – nyilatkozta a 27 éves Szimonetta, aki a portugálok elleni Eb-selejtezőn sistergős gólt lőtt, és máris a decemberi spanyolországi vb-re gondol. 

Csúcsformáját még nem érte el, ezért is köszöni Golovin Vlagyimir kapitánynak a válogatott keretbe történt behívóját.

Ő és a Loki mestere, Szilágyi Zoltán egyaránt új játékrendszert alkalmaz, de a tanulás esetemben sose volt gond, és mivel korábban sok lánnyal játszottam együtt, számomra egyértelmű: ütőképes, megfiatalított válogatottunk lesz – tette hozzá.

A nemzeti legjobbak között a DVSC-ből Szimonetta mellett helyet kaphatna akár a pokoli tűzerővel megáldott Kovács Anna is, ám Planéta azt mondja, erről Golovinnak kell döntenie.

Azért is hoztak a cívisvárosba, hogy Annával felváltva oldjuk meg a jobb átlövő szerepkörét. A Loki most még aligha lesz versenyben a bajnoki aranyéremért, mert a Győr és az FTC lépéselőnyben van, de azon dolgozunk, hogy megszorongassuk őket.

Amúgy a Chambray Touraine máig sajnálja Szimonetta távozását, tudniillik a gall csapatban 45 bajnokin 209 (!) gólt szerzett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek