Sport

Megtaláltuk, kik lehetnek Szalai Ádám utódai a válogatottban!

Bors

2021. október 12. kedd 11:15

<p>Nemcsak a gyenge forma, még sérülések is nehezítik Marco Rossi szövetségi kapitány dolgát az angolok elleni kedd esti világbajnoki selejtező előtt (20.45, Tv: M4 Sport). Közben pedig lassan egy új centert is kéne találnia a szakembernek, amihez a Bors is nyújt egy kis segítséget.</p>

Botka Endre eltiltás, Willi Orbán klubkötelezettség, Fiola Attila, Tamás Márk, Dibusz Dénes és Kleinheisler László pedig sérülés miatt nem áll Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére az igencsak kellemetlennek ígérkező angliai fellépés előtt. A problémák enyhítésére az U21-es válogatott középső védője, Balogh Botond csatlakozott a kerethez.

Az 57 éves olasz szövetségi kapitány homlokán egyre csak gyűlnek a redők, mert a világ legértékesebb keretével rendelkező, a vb-selejtezőcsoportunkat százszázalékos teljesítménnyel vezető, Eb-döntős angolok ellen nemcsak egy maga alatt teljesítő, talán már motivációját is vesztett társaságot kell felráznia, de kényszerűségből még a megfelelő kezdő tizenegy összeállítása is gondot okozhat a számára.

Az már eldőlt, hogy a magyar válogatott „mindössze” a becsületéért küzd majd Londonban, mert reálisan nézve, az albánok elleni kettős vereség után még a csoport második, pótselejtezőt érő helyének megszerzése (erre akkor lenne sansz, ha mindhárom hátralévő meccsét megnyerné a csapat) is elérhetetlen messzeségbe került. 

Habár a Wembleyben biztosan nem arról szól majd a meccs, hogy a magyar válogatott egyre-másra szövögeti majd a támadásokat, jól látható, hogy a legnagyobb problémánk az akciók eredményes befejezésével van. Az Eb óta lejátszott négy vb-selejtezőből ugyanis mindössze egy meccsen, az andorraiak ellen tudtunk kapuba találni (2-1). 

A várható kezdőcsapat Anglia ellen

Gulácsi – Bolla, Balogh, Lang, Szalai A. – Sallai, Nagy Á., Schäfer, Vécsei, Szoboszlai – Schön

Egyelőre úgy tűnik, hogy centerpozícióban sem Sallói Dániel, sem Hahn János, sem más nem tudja pótolni a térdoperációja után lábadozó Szalai Ádámot, akinek utódját korából fakadóan a közeljövőben egyébként is meg kell találni. Habár Rossi kapitány nálunk ezerszer jobban ért a futballhoz, a jelenlegi keretből a posztot a csereként mindig ígéretesen beszálló Schön Szabolccsal tölthetné be a Wembleyben. 

Sztojkáé és Némethé lehet a jövő

Mivel a kapitány az albánok elleni vereség után maga kérte, hogy ajánljanak neki olyan focistákat, akiket a közeljövőben bevethet, a Bors napilap élt ezzel a lehetőséggel.

Sztojka Dominik (Vasas)

U19-es válogatott

17 éves, támadó középpályás

Korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartják, aki hihetetlenül gólerős. A jelenleg zajló U19-es Eb-selejtező minitornán két meccsen három gólt szerzett. Alkata, technikai képessége alapján középcsatár poszton is bevethető lehet a jövőben.

Németh András (Genk)

U21-es válogatott

18 éves, középcsatár

A Dél-Afrikában született fiatalember a belga élvonalbeli Genk felnőttcsapatában még nem kapott lehetőséget, de az ifjúsági BL-ben már igen. Az U21-es válogatottban a legutóbbi, lengyelek elleni Eb-selejtezőn két nagyszerű gólt szerzett.

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

Gáspár Győző végre elmondta, mit jelent a "cigány kolbász"

likebalaton.hu

Különleges jégcsodák a déli parton – nézd meg videónkat

life.hu

Mindenkinek van egy "halálórája", amely pontosan jelzi, meddig fog élni

hirtv.hu

A kórházból jelentkezett a hármas ikreket váró Rúzsa Magdi: Kell a biztatás! Szorítsatok!

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

1,2 millió ember halálát okozta antibiotikumoknak ellenálló kórokozó

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: az EHF-elnök levélben dicsérte a magyar szervezést

origo.hu

Vegyszerrel töltött poharat szolgáltak fel egy vendégnek egy amerikai étteremben

nemzetisport.hu

Videó: Csercseszov debütálása, avagy így kapott ki a Fradi a DAC-tól

life.hu

Meghökkentő fotók: G.w.M. felesége néhány évvel ezelőtt Kulcsár Edina óriási rajongója volt

life.hu

Kulcsár Edina vőlegényével, Mátéval is úgy szakított, mint Csutival

origo.hu

Ezek voltak Gaspard Ulliel legjobb filmjei - képgaléria