Sport

Ennek aligha örül a bronzérmes Hárspataki: kiiktatták a párizsi olimpia műsorából a karatét

szs

Létrehozva: 2021.08.20.

Olimpiai bronzérmes karatékánk, Hárspataki Gábor fájlalná, ha levennék az ötkarikás műsorról a sportágát, de emiatt nem váltana a taekvondóra.

Forrás: MTI

Kész tényként kezelik, hogy a 2024-es párizsi játékokon nem látjuk ezt a küzdősportot, helyette a breaktáncosok nyomulnának. Fábián László MOB-sportigazgató felvetésünkre tudatta: 2020-ban véglegesítették a 2024-es párizsi játékok műsorát, és abban nem szerepel a karate.

Viszont láttunk olyan hirtelen változást, ami nem zárja ki a karate újbóli térnyerését – így az egykori öttusázó olimpiai bajnok.

Hárspataki Gábor úgy tudja, hogy nincs még végleges döntés.

Thomas Bach, a NOB német elnöke személyesen járt tokiói versenyünkön, ott elismerően szólt a látottakról, ezért bizakodom – nyilatkozta az MTK karatékája, aki balatonfüredi családi nyaralójukban piheni ki fáradalmait.

Mi úgy véljük, nevetséges, hogy az ötkarikás karatéra halált kiáltók arra hivatkoznak, hogy a birkózás, cselgáncs, taekwondo és ökölvívás társaságában túlzás lenne egy ötödik küzdősport.

– Erre azzal replikázok, hogy az atlétikában kiválóan megférnek egymással a futó, ügyességi, illetve dobószámok – hangsúlyozta Hárspataki.

Amennyiben a karate kimarad Párizs kínálatából, nem tervezi-e, hogy taekwondóra vált, vetjük fel Gábornak.  

– Bár mindkettő küzdősport, de ez meg sem fordult a fejemben – reagált Hárspataki. – Sajnálnám, ha nem versenyezhetnék olimpián, de van elég rangos világrendezvényünk, melyeken bizonyíthatok. Életem végéig tatamin maradok, és mivel szakedző végzettséggel rendelkezem, klubedzőként vagy a szövetségben bármilyen funkcionáriusként segíteném szeretett sportágamat.

Gábor edzője, Fischer Mihály azt javasolta, ne írjuk le a karatét, elvégre Párizs foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, ugyanis a tokiói férfi 67 kg-os súlycsoportban aranyérmes francia Steven da Costa miatt a telt ház biztosított lenne.

Azt hallom, a NOB programbizottsága szeptember végén újra tárgyal, és akkor szó esik erről is – mondta Fischer.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek