Sport

Kilőtt a magyar focisták értéke az Eb után

Bors

Létrehozva: 2021.07.16.

Keveseknek sikerült maradandót alkotni az Európa-bajnokságon, de három játékosunk teljesítményére is felfigyeltek a szakértők.

Forrás: AFP

Az Európa-bajnokság legjobbjai közül csak 31 labdarúgónak emelkedett a becsült piaci értéke. Közülük hárman a magyar válogatottban nyújtottak kimagasló teljesítményt. A 24 csapatból csak szűk három kezdő tizenegyre való focista győzte meg a mértékadó szakportál, a Transfermarkt szerkesztőit. A tornán látottak alapján felemelték az értéküket. A legjobban – 10 millió euróval – az Eb-győztes olasz Federico Chiesa, a döntős angol Kalvin Phillips és a spanyol Pedri járt, de a mieink közül is hárman profitáltak: Sallai Roland, Kleinheisler László és Schäfer András. Nem véletlenül!

A franciák (1-1) és a németek ellen (2-2) is gólpasszt jegyző Sallai az egyik legtöbbet cselező támadó volt a csoportkörben.  

Június eleje óta csaknem a duplájára nőtt a becsült piaci értéke! 😲 💪 🤗 🇭🇺

Posted by Nemzeti Sport Online on Thursday, July 15, 2021

A Freiburg magyar szélsőjének ráadásul a Bundesliga-szezon is remekül sikerült (8 gól, 6 gólpassz), így már több mint a háromszorosára taksálják, mint nyolc hónapja. Ezzel már ő a német klubcsapatában a legértékesebb, és Szoboszlai Dominik mögött – Willi Orbán mellett – a második a magyar labdarúgók listáján.

A legértékesebb magyar labdarúgók:

1. Szoboszlai Dominik 25 millió euró (9 milliárd forint)2-3. Willi Orbán és Sallai Roland 16 millió euró (5,7 milliárd forint)...7. Kleinheisler László 3 millió euró (1,1 milliárd forint)...12. Schäfer András 1,5 millió euró (540 millió euró)

Kleinheisler elsősorban a világbajnok ellen villogott, többek között a BL-győztes N'Golo Kantét leradírozva a meccs legjobbjának választották.

"Ár-érték arányban a mi Kanténk, Kleinheisler László jó fogás lenne a Torinónak"

– ajánlotta be egykori Serie A-s csapatának Marco Rossi szövetségi kapitány is az immár 3 millió euróra taksált „magyar Kantét”.

A Transfermarkt adatfrissítésének harmadik magyar nyertese a sérült Szoboszlai helyén berobbant magyar meglepetésember, Schäfer András.

A DAC középpályásának értékék több mint a kétszeresére emelték.

A mieink értéknövekedése:

1. Sallai Roland +3 millió euró (1,1 milliárd forint)2. Kleinheisler László +1 millió euró (360 millió forint)3. Schäfer András +800 ezer euró (290 millió forint)
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek