Sport

Pelé is gratulált Ronaldo 770. góljához

szs

2021. március 21. vasárnap 15:30

Pelé nem hitte el azt, hogy Cristiano Ronaldo már 770 gólt szerzett tétmeccsen.  Most azonban már megbékélt ezzel a ténnyel.

Mivel a Juventust erősítő Ronaldo nemrégiben három gólt vágott a Cagliari elleni olasz bajnoki futballmeccsen, ezzel 770-re növelte találatainak számát. Ezt most már Pelé is elismeri, azaz mindketten 770-nél tartanak.

A 80 éves dél-amerikai kiválóság azt emlegeti, hogy ő 1283 góllal fejezte be pályafutását.

Abban az adatban persze mindenféle olyan meccsen szerzett gólja is szerepel, amelyeket egyedül csakis ő számlál... Például a Sao Paulo Állami válogatottja mezében kilencet lőtt, egyet pedig a brazil hadsereg egyik derbijén.

Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy a Josef Bican nevű cseh gólvágó egykoron a saját 821 hivatalos gólról beszélt, amelyek megszületését kevesen hitték el. Mindenesetre létezik olyan statisztikus, aki szerint még Pelénél is jobb a gólmutatója.

Pelé a jelek szerint megbékélt, az interneten keresztül gratulált Ronaldónak. Ez persze jól esett a portugál ásznak, aki megjegyezte: Mivel 36 évesen sem érzi magát idősnek, tovább folytatja a gólgyártást, és bizonyosan jóval több találatra lesz még büszke az esztendők során.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet