Sport

Végre megtudtuk, mi történt Holyfield leharapott fülével

Bors

2020. november 28. szombat 18:00

Mike Tysonnak mindig volt érzéke ahhoz, hogy cselekedeteivel a figyelem középpontjába kerüljön. Az 54 éves korábbi profi ökölvívó világbajnok vasárnapra virradóra, hajnali három órakor újra bunyózik a korábban négy különféle súlycsoportban vb-övet szerzett, nála három esztendővel fiatalabb Roy Jones Jr. ellen.

Forrás: AFP

Ez alkalomból Iron Mike életének különlegességei között válogattunk. A nyolc menetre tervezett retró-boksz nálunk is tömegeket vonz majd a képernyő elé, hiszen a Sport TV is adja a találkozót.

Tyson kétéves volt, amikor az édesapja otthagyta a családot. Nem csoda, hogy emiatt a fia vásott utcakölyökké vált, tizenhárom éves koráig bezárólag 38-szor vitték be a rendőrök. Egy alkalommal a börtönbe belátogató nehézsúlyú öklöző, Muhammad Ali adott neki tanácsot. Azt ugyanúgy elméjébe véste, mint első edzőjéét, Bob Stewartét.

Stewart aztán átadta a fiút Constantine D’Amatónak, aki világbajnokot faragott belőle. Nem tudni, a bunyós kire hallgatott, amikor 5(!) évig nem nyúlt nőhöz. Persze később pótolta, 1991-ben például egy indianapolisi szállóban megerőszakolta a szépségkirálynő-választáson is indult Desiree Washingont. Emiatt hat év börtönt kapott, de a büntetését megfelezték, ám máig tagadja, hogy erővel vitte ágyba a nőt. Az ő verziójában ez úgy hangzott, hogy Washington önként és dalolva omlott az ágyába.

Életében három alkalommal nősült, összesen nyolc gyermeke született. Az egyik exneje, Robin Givens Brad Pitt-tel esett szerelembe, emiatt Tyson takaros veréssel fenyegette meg a filmszínészt - szerencsére a bosszú elmaradt.

Az 1998-ban minden idők legfiatalabb hivatásos nehézsúlyú bajnokává avatott Mike egyik legkülönösebb meccse az 1997. június 28-i, Evander Holyfield elleni volt. A második menetben ugyanis kiharapott egy darabot riválisa jobb fülcimpájából, és emiatt leléptették. A füldarabot meglelték a szorítóban, vissza is akarták varrni a helyére, de annak a kórház felé vezető úton nyoma veszett, így Holyfieldet nyolc öltéssel hozták rendbe.

Tyson kedveli az állatokat, tízévesen szerezte be első galambjait, a későbbiek során három bengáli tigrist tartott odahaza, melyek havi ellátása 4 ezer dollárjába (1,2 millió Ft) került. A 90-es évek elején a New York-i állatkertben 10 ezer dollárt (3 millió Ft) kínált az egyik alkalmazottnak, ha beereszti egy gorillához, mert azt kívánta bizonyítani, hogy ő az erősebb. A vetélkedésből semmi sem lett. Amúgy éppen 1990 volt az öklöző csúcséve: 28,6 millió dollárt (8,7 milliárd Ft) bevételezett, de mivel felelőtlenül szórta a pénzt, 2003-ban bankcsődöt jelentett.

A Jones Jr. elleni meccsért minimum 10 milliót (3 milliárd Ft) kasszíroz, de további bevételei is befolynak a fizetőstévé-rendszerből.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Orbán Viktor: Piros lett a paradicsom nem sárga, Milák Kristóf az uszoda cápája!

origo.hu

Újabb sztár csatlakozott a szexuális szolgáltatásokat nyúltó OnlyFanshez! Nem is akárki!

ripost.hu

Brutális a hőség? Ez jön még nyáron a Dávid-naptár szerint!

vg.hu

A Mol mennyiségi korlátozást vezet be a benzinkutakon

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

mindmegette.hu

Erről a diós kalácsról senki nem mondja meg, hogy gluténmentes, pedig az!

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

Újabb tragédia történt a Balatonon: egy holttest lebegett a vízen a strandnál

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Arany

Jöhet a palacsinta! Milák Kristóf 100 méteren is világbajnok

Dráma

Kiderült, miért nem léptek közbe a vízimentők, amikor elájult egy úszó a vizes vb-n