Sport

Csoki bácsi vígan repked a kapuban

Bors

2020. október 31. szombat 15:30

Három korosztály futballistáit boldogítja Kristóf András. A boldogít kifejezést lehet szó szerint érteni, mert nemcsak a meccsek után, szavakban jeleskedik, de a pályán, a kapuban is odateszi magát.

Dumában sem lehet zavarba hozni, annál is inkább, mert régi uszodai ember – ma­gyar bajnok pólós és BEK-bronz­érmes volt az újpestiekkel –, s ugye aki a medencék világában kapott kiképzést, azt nem lehet zavarba hozni egy-egy könnyelmű beszólással. Mint ahogyan a focipályán sem, mert Kristóf Bandi, azaz Csoki bácsi 58 évét meghazudtoló fürgeséggel há­rítja a kapuja felé tartó bom­bákat.

Egy kicsi mozgás mindenki­nek kell – mondja, mintha csak könnyű, mindennapi levezetésként védene a BVSC három „túlko­ros” futballcsapatában. – Három éve még a Masters vb-n is szerepeltem a pólósokkal, de mára csak a foci maradt.

Nem afféle egyelőre nincs jobb alapon vetik be Csokit, hiszen a vasutasok kiemelt öregfiúk, old boys és veterán csapatának is oszlopos tagja. Bár azt azért elismeri, hogy az öregfiúk meccseit egyszer-egyszer már kihagyta. A veteránoknál azonban állandó (fő)szereplő.

A párom angyali türelemmel megáldott hölgy, és csak nagy ritkán teszi szóvá, hogy hetente három nap a focié. Tudja, ennyi kell nekem, ráadásul, ha nyerünk, engem kenyérre lehet kenni a meccs után. Előtte is jó fiú vagyok, hogy elengedjen focizni.

Csak csendben és vastag zárójelben teszi hozzá, párjának a legeslegangyalibb türel­mére is szüksége volt ahhoz, hogy a családi béke megőrzése érdekében ne használjon csúnya szavakat a futballal kapcsolatban, amikor a hónap elején a járvány miatt elmaradt meccseket pótolták. Két hét alatt nyolc meccs. Páratlan a maga nemében, sőt hozzáértők szerint ez már igazi rekord.   

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet

life.hu

"Rám talált a SZERELEM!"- Ezzel a magyar zenésszel jött össze Kulcsár Edina

borsonline.hu

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

she.life.hu

5 dolog, ami miatt teljesen rákattantam a Vaják című sorozatra

mandiner.hu

Karácsony: Szarok rá, hogy mi van a városházi hangfelvételeken

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Montenegró középdöntős; búcsúzott Szlovákia

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult

borsonline.hu

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

origo.hu

Családja gyászolja a budapesti rablóüldözőt, aki hősi halált halt