Mit esznek, isznak Európa drukkerei?

Mit esznek, isznak Európa drukkerei?

étel
PUBLIKÁLÁS: 2020. március 01. 10:30
Nem futball a futball a szurkoló számára, ha a lelátón nem rágcsálhat, iszogathat meccs közben. Éppen ezért a nagy stadionok már komoly figyelmet fordítanak az étel- és italkínálatra.
Bors

Körülnézve Európa stadionjaiban megállapítható: a britek ételkínála­ta a legínycsiklandóbb, és a nézők között a legnépszerűbb étel a steak. Az angol, ír, skót futballőrült úgy szereti a bélszínt, ha azt húslevessel felöntik, majd három órán át gőzölik. Ezt követően pedig forrón tálalják, mellé pedig húsos pitét kínálnak.

Az észak­írek más úton járnak, inkább hamburgert, kávét, sima húslevest vásárolnak. Európa 54 országa közül tizenhatban a legnépszerűbb a pirított napraforgómag, azaz a szotyi, további kilencben a jéghideg sör elmaradhatatlan.

Íme néhány szokványostól elütő stadionbüfé-kínálat.

Bosznia: sózott szőlő tökmaggal.

Belgium: chips majo­nézzel.

Csehország: a klobása, azaz kolbász mérhetetlen mennyiségű sör kíséretében.

Észtország: leves, hot dog, hagymás kenyér.

Németország: bratwurst, azaz sült kolbász plusz sör.

Izland: pizza, hot dog, de csakis szódavízzel.

Olaszország: kolbászos hagymás szendvics.

Málta: szendvics kapucsínóval.

Portugália: bifanas (sertéssteakszendvics), entermeada (szalonnás szendvics).

Oroszország: szotyi és földimogyoró.

Törökország: kofte emek (húsgombócos szendvics), aryan (sós jughurtital).

Wales: húsos pite teával.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.