Lipóton a focisták nemcsak rúgják a „kiflit”, sütik is: a kupában menetelő helyi csapat öt játékosa is a klub névadó tulajdonosánál, a Lipóti Pékségnél dolgozik. Napi nyolc órában úgy szórják a lisztet, mint ahogy a nyolcaddöntő első meccsén megszórták góllal az NB I-es Zalaegerszeget.
– Heti 3–4 napot dolgozunk a pékségben, a nosztalgiakifliket gyártjuk: kelesztőbe tesszük a tésztát, nyújtjuk, hajtogatjuk, minden munkafolyamatban részt veszünk – mesélte a Borsnak a focicsapat 23 éves játékosa, Tóth László, aki társaival, Zimonyi Dáviddal, Farkas Zoltánnal, Csete Zoltánnal, Nyári Martinnal és Schillinger Richárddal dolgozik együtt. – Általában egyszerre vagyunk beosztva. Mindannyian Győr közelében lakunk, én szoktam kocsival felvenni a többieket, és úgy megyünk dolgozni hajnalban. Meló után maradunk Lipóton edzésen – tette hozzá.
A csapat egyébként olyan friss, mint egy ropogós kifli, ugyanis az NB III-as tavaszi szezon csak márciusban rajtol, minden adott, hogy ismét bucira verjék a Stieber Zoltán fémjelezte egerszegieket.
– Nálunk van a lélektani előny! Az pedig, hogy élvonalbeli focisták ellen játszhatunk, csak motivál minket – mondta Tóth.
A csapat 90 százaléka főállás mellett focizik: van, aki papír-ipari, más takarítócégnél. Varga Péter edző is melózik: ő egy fuvarozó cégnél, de ma egy győzelmet szállítana Lipótra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.