Sport

Király Gábor és Lisztes Krisztián nosztalgiázott

K. B.

Létrehozva: 2020.01.07.

Két magyar legenda, Király Gábor (Hertha BSC) és Lisztes Krisztián (Werder Bremen) is részt vett a korábbi Bundesliga-sztárok teremfocitornáján.

Forrás: Facebook

A legendás kapus újra szürke mackónadrágot és Hertha-mezt, a kiváló középpályás pedig ismét Werder Bremen-felszerelést húzott. Király és Lisztes egy németországi teremtornán találkozott, ahol a Bundesliga korábbi sztárjaival lépett pályára.

– Ez egyfajta bemelegítés volt a következő, berlini tornára, ahol tavaly még díszvendégként játszottam, de az idén már visszavonult játékosként újra megtehetem ez közel 10 ezer ember előtt – mesélte a Borsnak Király, aki májusban játszotta utolsó tétmeccsét. – Fél éve nem vagyok napi edzésben, de fittnek éreztem magam, ugyanúgy mentek a mozdulatok, mint azelőtt. Azon kívül, hogy szórakoztattuk a csaknem kétezres közönséget, sokat be­szélgettünk, és felidéztük a múltbeli közös emlékeket a korábbi csapattársakkal, ellenfelekkel. Illetve a foci utáni életünkről beszélgettünk. A legtöbben a sportban maradtak, én is meséltem nekik a saját klubomról.

Király és Lisztes egyébként többször is farkasszemet nézett egymással a Bundesligában az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején. Előbbi sűrűbben hagyta el győztesen a pályát ezeken a meccseken. Most azonban nem került sor az össze­csapásra.

– Azt tudtam, hogy Krisztián is ott lesz a tornán, de mivel különböző csoportban voltunk, nem játszottunk egymás ellen. Dárdai Pali most nem vett részt, de Berlinben, úgy tudom, ott lesz, és együtt léphetünk majd pályára – mondta Király.

A szombathelyi kapus a Her­tha mellett egyébként a magyar öregfiúk válogatottjának is a tagja, tavaly két meccsen húzott címeres mezt, valamint idősebb Dárdai Pál emléktornáján is védett.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek