Sport

Férfi kézilabda Eb: Nagy László: Senki ne várjon csodát!

Burkovits Ferenc

Létrehozva: 2020.01.09.

A korábbi világklasszis, Nagy László szerint nem szabad vérmes reményeket táplálni a magyar férfi kéziválogatott Eb-szereplését illetően.

Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

Az orosz, dán, izlandi, magyar négyesből két csapat jut to­vább az Eb-n, így még a középdöntőbe jutás is bravúrnak számítana a tornán. Az alelnök, csapatmendzser Nagy el­mondta, a roppant fiatal átlagéletkorú magyar válogatottól nem szabad csodát várni. A cél, hogy a 2022-es, hazai rendezésű Eb-re ütőképes csapat álljon össze. 

– Cseppet sem vagyunk esélyesek, mégis úgy megyünk Malmőbe, hogy mindhárom csoportmeccsünket szeretnénk megnyerni – magyarázta Nagy. – A játékosok kemény felkészülésen vannak túl, többször is előfordult, hogy nekünk, vezetőknek kellett az öltözőbe parancsolnunk őket. 

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy két sérült alapemberre, Bodó Richárdra és Lékai Mátéra nem számíthat a tornán Gulyás István szövetségi kapitány.

– Ezért is mindenkitől türelmet és bizalmat kérünk – fejtegette Nagy. – Ha a csehek elleni felkészülési meccsen látott hibákat ki tudjuk küszöbölni, akkor kellemes meglepetést szerezhet a csapat az Eb-n.
Nagy hozzátette, ha esetleg mindhárom csoportmeccsét elveszíti a válogatott, de látja a játékosokon, hogy mindenki a tu­dá­sa legjavát nyújtotta, nem lesz csalódott. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek