Sport

Otthonában is közellenség a botrányosan fújó bíró

Címkék
bírófoci

Bors

2019. szeptember 11. szerda 13:30

Feltűnési viszketegsége van – állítják Mateu Lahoz játékvezetőről, aki hatalmasat hibázott a kárunkra, megadott egy lesgólt a győztes szlovákoknak. Az Eb-szereplés kiharcolásához emiatt most már bravúrokra lesz szükség.

Forrás: Czerkl Gábor

Elveszítette kedvező pozícióját a csoportjában a magyar válogatott, amely helytállt ugyan, de mégis vereséget szenvedett az ősi rivális szlovákoktól. A csapat Marco Rossi kapitány szerint többet érdemelt volna, csakhogy Mateu Lahoz keresztülhúzta a számításainkat. A spanyol játékvezető megadta a vendégek óriási lesgólját, és sokszor értetlenül könnyedén osztogatta a mieinknek a lapokat. Nagy Ádámot „kisárgázta” a következő, horvátok elleni meccsről, Baráth Botondot pedig a lefújás után kiállította.

– Megkérdeztem a bírót, miért volt ilyen kényelmes. Kipécézett magának, alig várta, hogy sárgát adhasson, úgy látszik, nem voltam neki szimpatikus, vagy nem tetszett neki a hajam – mondta a kopasz védő, akinek a piros lapját követően Rossi is megérkezett a pályára számon kérni a játékvezetőt. A szövetségi kapitányt Dzsudzsák Balázs fogta vissza, nehogy valami olyat mondjon vagy tegyen, amiért hosszú időre eltiltják. 

– Az már túlmegy egy határon, hogy egy méteres lest nem vesznek észre, ez nem feltétlenül a játékvezető hibája, a segítőit kell elmarasztalni – fogalmazott csalódottan Rossi a meccs után.

Bár válogatottunknak először vezetett meccset Lahoz, Európa számos pontján ismerik már. Olaszország például részben őt okolja, hogy nem jutott ki a tavalyi vb-re, a svédek elleni sorsdöntő meccsen ugyanis több tizenegyesgyanús szituáció felett is szemet hunyt. Otthonában pedig egyenesen közellenségnek számít egyes kluboknál. Egy 2012-es Barcelona–Sevilla meccs után el is tiltotta a szövetség, ak­kora hibákat vé­tett.

– Ismerjük már, mindig ő akar lenni a fő­szereplő, ha ő ve­zeti a meccsünket, mindig problémáink vannak – mondta Lahozról korábban a Barca középpályása, Sergio Busquets.

– Emlékszem rá, ô sem mai figura már ­– mesélte a Borsnak Vadócz Krisztián, akinek Osasuna-játékosként többször fújt a 42 éves spori. – Spanyol szokáshoz híven bôszen osztogatta a lapokat, nem lepett meg

A Szoboszlai, Sallai kettősre lehet építeni

A vereség ellenére volt pozitív hozománya a szlovákok elleni meccsnek, mégpedig a pazar szabadrúgásból az élete első felnőttválogatott-gólját szerző, 18 éves Szoboszlai Dominik és a 22 éves Sallai Roland játéka. A fiatalok remek párost alkottak a bal oldalon, a jövőre nézve biztató volt látni, ahogy többször őrületbe kergették a szlovákok védelmének jobb oldalát.

– Sokat még nem játszottunk együtt, de úgy néz ki, egész jól összehangolódtunk ebben a két hétben. Remélem, hogy így lesz a jövőben is – nyilatkozta a meccs után Szoboszlai. Sallai hozzátette, tudatosan vezettek több támadást azon az oldalon, amit a szlovákok gyenge pontjának éreztek.

– Többször sikerrel jártunk, Dominikkal valóban jól sikerült nekünk ez a meccs, reméljük, hogy a jövőben is így tudjuk folytatni – fogalmazott Sallai.

További cikkek

Gyász

Igazi harcos volt, Csollány Szilveszter sok pofont kapott az élettől

Gyász

Nem Csollány Szilveszteré az első, értelmetlenül korai halál a 2000-es olimpia magyar dobogósai közül

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat