Sport

Ismét gólgyártásba kezdett a 11-szer újraélesztett Ádám

K. B.

Létrehozva: 2019.08.23.

Másfél évvel azután, hogy tizenegyszer élesztették újra a pályán összesett dabasi focistát, Duhaj Ádámot, újra gólgyártásba kezdett.

Legutóbb azon a 2018. januári felkészülési meccsen lőtt gólt a 17 éves Ádám, amelyen néhány perccel később eszméletlenül esett a gyepre. A kakucsi focipályán hétszer élesztettek újra, majd a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán még négyszer. Ezután műszívre kötve tartották életben, majd miután kiderült, egy vele született koszorúér rendellenesség okozta a bajt, megműtötték. Egy éve kapta meg az engedélyt az edzések megkezdésére Merkely Béla professzortól, aki később a sportrovosi engedélyt is kiadta neki. Májusban már két utánpótáls meccsen pályára lépett egy-egy félidőt, de most a felnőttek között – pályafutása során először – lépett pályára a megyei másodosztályú Dabas II csapatában a Péteri ellen 5-2-re megnyert bajnoki 88. percében. És a szívproblémák előtt három szezon alatt 85 találatot szerzett Ádám 2 perc múlva újrakezdte azt, amihez Isten adta tehetsége van: a gólgyártást.

– Ádám a felkészülés alapján rászolgált arra, hogy megkapja a lehetőséget. És ha csak a meccs hajrájában is állt be, meghálálta a bizalmat, és egy átlövésből sikerült gólt szereznie – mesélte a Borsnak Riesz Péter vezetőedző. Érdekesség, hogy a 17 éves focista azt a Farkas Krisztián váltotta csereként, aki az U19-es csapatnál az edzője, és ott volt azon a tavaly januári meccsen is.

– Nagyon örült az egész csapat, hogy Ádám újra gólt lőtt, ami korábban is nagyon ment neki. A jövőhéten indul az U19-es bajnokság, alapvetően ott fog játszani, de ha nem ütköznek a meccsidőpontok, akkor én is számítunk majd rá – tette hozzá a szakember. 

Kapcsolódó jeggyzetünket itt olvashatják

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek