Sport

62 fokban fociztak Kaposváron

Bors

Létrehozva: 2019.08.11.

Habár a katasztrófavédelem kettes fokozatú hőségriadót adott ki, nem változtak a labdarúgó NB I-es meccsek kezdési időpontjai. A Kaposvár–Mezőkövesd parti délután ötkor kezdődött, a pályán 62 fokot mértek.

Forrás: Facebook

A kaposvári találkozó után megmérték, hány fok volt a pályán. Senki nem akart hinni a szemének: a napon 62 fokot mutatott a hőmérő. A mezőkövesdi játékosok tiszta fekete szerelésben vívtak csatát 90 percen keresztül – az időjárással és az ellenféllel.

– Már a bemelegítésnél éreztük, hogy borzasztó meleg lesz – mondta a Borsnak Pekár László, a mezőkövesdiek támadója.

– Próbáltunk minél többet inni, de sajnos az ilyesmit csak túlélni lehet valahogy. A meleg annyival rosszabb, mint a hideg, hogy ez ellen védekezni sem tudunk. Persze, ez valamelyest kihat a teljesítményünkre, de az sem lenne jobb megoldás, ha több ivószünet lenne, mert akkor állandóan kizökkennénk a ritmusból. A Kaposvár sajtófőnöke, Klein Péter is úgy látta, megviseli a játékosokat a hőség: a második félidőben egyre nehezebben lépett mindenki, ami a focisták és a nézők számára is egyfajta szenvedés volt – mondta a Borsnak. A Magyar Labdarúgó Szövetség nem gondolja, hogy a meleg miatt el kellene halasztani találkozókat.

– Az időpontok fixek! Ha meleg van, ott van az ívószünet. A csapatok és a bírók is odafigyelnek arra, hogy a játékos le tudja magát hűteni és fel tudjon frissülni – mondta Sípos Jenő sajtószóvivő. – Habár félidőként egy ívószünet van, a játékosok meccs közben is meg tudják néha oldani, hogy amikor áll a játék, frissítsék magukat az oldalvonalnál. 

Az edzett focista is összeeshet

„Az extrém körülmények, mint például ez a forróság vagy a hideg, előhozhat olyanoknál is rosszullétet, akik amúgy teljesen egészségesek – mondta a Borsnak dr. Szelid Zsolt szívsebész. – Ilyenkor nagyobb eséllyel esik össze valaki a szíve miatt, viszont ez nagyrészt azzal történik, akinek amúgy is van erre hajlamosító betegsége. De kisebb rosszullét előfordulhat a kiszáradás, túlfűtöttség miatt. Ilyenkor a szakmai stábnak arra kell figyelemmel lennie, hogy elegendő pihenési időt adjon a játékosoknak az ilyen extrém meccs után.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek