Sport

Sírva ünnepelte Williams legyőzését a 15 éves kislány

Címkék
tenisz

K. D.

2019. július 3. szerda 15:30

Forrás: AFP

Egy mindössze tizenöt éves lánytól hangos a világsajtó! Az amerikai Cori „Coco” Gauff minden idők legfiatalabb játékosaként jutott a selejtezőből a wimbledoni teniszbajnokság főtáblájára, ahol aztán két könnyed szettben (6:4, 6:4), 1 óra 21 perc alatt búcsúztatta példaképét, a Londonban ötszörös bajnok Venus Williamset, aki már négy egyéni Grand Slam-tornagyőzelemnél tartott, amikor a tehetség 2004-ben megszületett.

– A hálónál elmondtam neki, amit mindig is akartam: köszönöm mindazt, amit a sportágért tett, nélküle én sem lennék itt! Venus fantasztikus példakép, az én hősöm – mondta a meccs után Gauff, aki sírva fakadt a sikere után. – Legutóbb akkor szöktek könnyek a szemébe, amikor meghalt a Vasember a Bosszúállók című filmben.

Cori jelenleg a 313. a világranglistán, ám korosztályának meghatározó alakja, tavaly a juniorok között diadalmaskodott a US Openen, pedig viszonylag későn, hatévesen ismerkedett meg a sportággal, ami ebben a sportágban nem túl gyakori. A legjobbak általában 3–4 évesen már teniszeznek.

– Jó géneket örököltem! Anyukám a főiskolán futott, apukám kosárlabdázott, valamint a teniszbe is belekóstolt – tette hozzá Gauff, aki egymillió dollárt (277 millió forint) keresett már az idén sportteljesítményével, reklámbevételeivel és a szponzori pénzekkel együtt. 

További cikkek

Gyász

Most közölték: feladta a harcot a Fradi-legenda

Úszás

Megtörtént Hosszú Katinka nagy bejelentése

Ez is érdekelhet