Sport

Kemény Dénes segítené Hosszú Katinka pólósuliját

Sz. S., K. D.

Létrehozva: 2019.03.06.

Forrás: MTI, Csányi Kriszta

Szívesen adna tanácsokat Kemény Dénes a háromszoros olimpiai bajnok úszónak, Hosszú Katinkának az újonnan indult vízilabdasulijához. A háromszoros ötkarikás győztes pólóedző a Borson keresztül azt üzente az Iron Ladynek: arra kell figyelnie, kik azok a gyermekek, akikben nem látnak kiemelkedő úszótehetséget, viszont vízilabdázónak beválnak.

– Biros Péter és Madaras Norbert, két későbbi klasszisom 13-14 éves koráig úszott, azután pólóra váltottak – mondta a Borsnak a 64 éves Kemény.

A korábbi kiváló kapitány szavaival cseng össze Katka el­képzelése is, amelyet lapunknak vázolt fel.

– A pólósulival azt szerettem volna elérni, hogy az Iron Swimben úszó gyerekek más vizes sportággal is megismerkedjenek, ha ők nem találják meg az úszásban a szépséget – fogalmazott Katinka, aki távlati célként említette a profi egyesület létrehozását.

– Ez egyelőre még csak álom. Egy élsportolókból álló csapat rengeteg energiámat emésztené fel, hiszen bele kellene ásnom magam a témába, hogy minél profibban tudjam működtetni. Az biztos, hogy nem vennék OB I-es csapatot, hanem saját klubomat fejleszteném fel a legmagasabb szintig. Ez nagyjából öt-tíz év.

Hosszú hozzátette: ha sikerül elérni a profi szintet, akkor mindenképp szerződtetne egy sztár­edzőt az aranygeneráció tagjai közül, aki az élvonalbeli csapattal foglalkozna.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek