Sport

22 év után érhet révbe a Fradi hokicsapata

F. G.

Létrehozva: 2019.02.26.

Már huszonkét éve, hogy a Fradi-szurkolók csak ábrándoznak hokicsapatuk bajnoki címéről. Idén azonban Hudák Gábor szakosztályvezető szerint is elérhető a hőn áhított cél.

Vezeti a bajnokságot a felsőházban az FTC jégkorongcsapata. Számított rá, hogy máris ilyen közel kerülnek az aranyéremhez?

Egyáltalán nem. Fodor Szabolccsal úgy kötöttünk vezetőedzői szerződést, hogy felvázoltunk egy hároméves tervet.

Ebben távlati cél volt az arany. Mindazonáltal jól szereplünk, volt egy tizenkilences győzelmi sorozatunk, de még nincs kész a gárda. Ettől függetlenül most már minimális cél a négy közé jutás a bajnokságban. 

Mire van szükség, hogy feltegyék az i-re a pontot?

Olyan játékosokat igyekeztünk szerződtetni, akiket vagy én magam, vagy a vezetőedző ismert. Szeretnénk a támadójátékunkat még tovább csiszolni, de persze lényeges a kondíció és a taktika is. Ezekben kell előrelépnünk.

A Fradi hokicsapatában korábban mindig volt egy ősfradista mag. Ma talán önön kívül nincs is a szakosztályban fradista múltú személy.

Azért akad, Fodor Szabolcs is itt játszott nálunk, neki is mély gyökerei vannak a klubban. De az a célunk, hogy a régi szellemiséget felélesszük, átadjuk a maiaknak.

Ha sikerülne bajnoki címet nyerni, a Fradi is megpróbálna csatlakozni egy külföldi bajnoksághoz?

Egyrészt korai az aranyról beszélni. Másrészt egy magyar csapatnak a magyar bajnokságban van a helye.

Mikorra lehet saját jégsta­dionja a Fradinak?

Ebben nem vagyok kompetens, ez a klubvezetés dolga.

Milyen az utánpótlás?

Nagyon mélyről kezdtük az építkezést, lehet, hogy az elkövetkező években is lesznek kiugró tehetségeink, akik az első csapat kapuján is dörömbölhetnek, de reálisan négy-öt év múlva érik majd be az a korosztály, amelyet most mi dédelgetünk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek