Sport

32 góllal páholta el ellenfelét a Benfica

K. D.

Létrehozva: 2019.01.29.

Brutális teljesítményt nyújt a portugál másodosztályú női focibajnokságban a Benfica. A hétvégén 32-0-ra intézte el a CP Pego csapatát, ezzel ligarekordot állított be. 

A fogadóirodák nem adhatnak nagy pénzt a Benfica bajnoki címére sem, hiszen hibátlan teljesítménnyel, 257-0-s gólaránnyal áll a tabella élén. A második helyezett Sporting – amely szintén jól teljesít, hiszen 113-szor talált be 12 forduló alatt – 12 ponttal marad el tőle. Igaz, a városi rivális két meccsel kevesebbet játszott.

– Nem tudom eldönteni, hogy a bajnokság ennyire gyenge vagy a csapat szenzációs – fogalmazott a Borsnak Sipos Lilla, a ma­gyar Astra válogatott focistája. – A magyar NB I jóval kiegyenlítettebb, nálunk elképzelhetetlen, hogy egy csapat ennyire domináljon.

A benficás lányok elképesztő teljesítményéről sokat elárul, hogy az angol férfibajnokság első öt helyezettje (Liverpool (54 gól), Manchester City (62), Tottenham (48), Chelsea (40), Arsenal (48)) összesen nem lőtt annyi gólt, mint a Benfica. 

– Egy idő után motiválatlanokká válhatnak. Nem élvezetes, ha csak a gólkülönbség a kérdéses egy-egy meccsen. Sosem szerettem azt, ha nyolc-tíz találattal győztük le az ellenfeleket, csak hasonló képességű együttesek ellen tud fejlődni egy játékos – zárta a 26 éves magyar középpályás. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek