Sport

Kétszer is padlózott, mégis hős lett Fury

Bors

Létrehozva: 2018.12.02.

Forrás: AFP

Fantasztikus csatát hozott az év nehézsúlyú bokszmeccseként beharangozott Deontay Wilder–Tyson Fury küzdelem Los Angelesben. Utóbbin, a brit Cigány Királyon egyáltalán nem érződött, hogy két és fél éves száműzetés – drogfogyasztás miatt eltiltották – után bunyózott ismét világbajnoki meccsen. Uralta a küzdelem nagy részét, több tiszta találata volt, mint félelmetes amerikai ellenfelének, ám kétszer mégis padlót fogott.

Fury másodszor a 12. menetben úgy zuhant össze, mint egy zsák, ám csodával határos módon folytatni tudta a küzdelmet, így a bírók igazságos döntetlenre hozták ki a pontozást, így Wildernél maradt a WBC világbajnoki öve, és már most hajlik a visszavágóra mindkét fél. 

– A Cigány Király visszatért – üvöltötte Fury a meccs után, aki az óriási pofonok ellenére nem habozott kihívni honfitár­sát, a szintén veretlen Anthony Joshuát. 

– Csirke, csirke! Hol vagy Jo­shua? – ordította a brit, majd hozzátette: a föld két legjobb nehézsúlyú bokszolója csapott össze ezúttal egymással.

Wilder osztotta kollégája véleményét.

– Igazoltuk ma, ha két kiválóság esik egymásnak, abból csak jó meccs lehet – mondta az amerikai.

Fury elégedettnek tűnt a döntetlennel, felszabadult volt, így szokásához híven dalra fakadt a meccs utáni sajtótájékoztatón. Don McLean American Pie című dalát adta elő, ezzel hatalmas sikert aratott az újságírók körében.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek