Sport

Csoda: egy évvel gerinctörése után így edz az amerikaifocista – videó

Bors

Létrehozva: 2018.12.07.

20 százalék esélyt adtak az orvosok arra, hogy Ryan Shazier újra járni fog. Ehhez képest már súlyokat emel.

Szinte napra pontosan egy esztendővel ezelőtt, 2017. december 4-én szenvedett horrorsérülést Ryan Shazier, az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers játékosa. A 26 éves Shazier a Cincinnati Bengals elleni mérkőzésén egy rosszul sikerült a szerelési kísérletbe sérült bele.

Az eset után a védőjátékos egyáltalán nem tudta mozgatni a lábait és miután hordágyon levitték a játéktérről, egyenesen a kórházba szállították. Shazieren gerincműtétet hajtottak végre, és sokáig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán újra lábra állhat-e. A játékos már ekkor is csak néhány hétig volt hajlandó feküdni, hiszen idő előtt kerekesszékre válthatott, ám a lábát a beszámolók szerint még ekkor is csak enyhén érezte. Az orvosok úgy gondolták, hogy már az is nagy dolog lenne, ha a játékos ismét járni tudna, és erre a szakemberek 20 százalék esélyt láttak.

Shazier állapota azonban elképesztő iramban javult, és az idén nyáron már a saját lábán sétálgatott a Steelers edzőtáborában, néhány napja pedig a hírek szerint már kocogni is elkezdett. Ám közösségi oldalára csütörtökön egy minden eddiginél biztatóbb videót rakott ki, hiszen a felvételek alapján már a súlyemelést is elkezdhette.

Shazier korábban elmondta, hogy minden erejével dolgozni fog azon, hogy visszatérhessen az NFL-be, ám hiába számít rohamos javulása egy valódi csodának, nem valószínű, hogy ismét pályára léphet a profik között. Ugyanakkor kitartása minden ember számára példamutató lehet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek