Sport

A pólóban is jön a videobíró

Létrehozva: 2018.09.20.

Forrás: MTI

A magyar tornagyőzelemmel végződött berlini vízilabda Világkupa-diadal során szó esett a sportágban alkalmazandó újításokról is. Ezek között szerepel a futballban és kézilabdában ismert gólbíró be­ve­zetése, amire a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) decemberi kongresszusán nagy valószínűség szerint igent mondanak.

Ha így történik, akkor januártól hivatalosan is ennek a technikai eszköznek a segítségével rendezik a pólómeccseket. Kemény Dénes, a hazai pólósok elnöke hangsúlyozta lapunknak, hogy a rendszer segítségével csak­is a gólszituációkat elemzik, az esetleges szabálytalanságokat utólag nem analizálják.

– Számos vitára adott okot, hogy egy lövés után a labda túljutott-e a képzeletbeli gólvonalon, ezért Berlinben kipróbálták a videós ellenőrzést – magyarázta Kemény. – A kapufákkal egy vonalban a parton két-két berendezést, összesen négyet szereltek fel, és egyet nem értés esetén a felvételeket megtekintették.

Fontos szabály, hogy csakis a me­dence szélén, az asztalnál ülő zsűritagok jelezhetik a góllal kapcsolatos kétségeiket, játékos, edző nem reklamálhat. Miután a zsűri ta­nulmányozta a felvételt, döntése végleges, az ellen nincs apelláta. Remélhetôleg a rendszer bevezetésével megszűnnek a vitás szituációk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek