Sport

Végső búcsú: eltemették Szepesi Györgyöt - fotók

Bors

Létrehozva: 2018.08.15.

Forrás: Czerkl Gábor

Miközben a Farkasréti temető ravatalánál Orbán Viktor miniszterelnök Szepesi gyászoló családjának írott emlékező levelét olvasták fel, a népszerű táncdalénekes, a fájós bal vállának fittyet hányó Koós János mesélte: amikor labdarúgó Aranycsapatunk összeállítását sorolta, a balszélső Czibor Zoltán neve után mindig hozzátette Szepesiét is. 

Gellei Imre volt szövetségi kapitány az éter legnagyobb mesterének nevezte az elhunytat, Ziegler János, az utánpótlás-válogatott volt mestere pedig egy 1984-es történetet elevenített fel. A Petry Zsolt fémjelezte ifiválogatott a szovjetekkel vívta az Eb-döntőt, és az MLSZ-elnök Szepesi izgatottan fészkelődött a helyén a moszkvai Luzsnyiki-stadionban.

– Gyuri, ne idegesítsd magad, miénk lesz az aranyérem – fordult felé Ziegler. Akkortól Szepesi angyali nyugalommal ülte végig a 11-es párbajt, majd ünnepelte az első helyet. 

A 20. század legnagyobb gólszerzői sorában 394 találattal harmadik Zsengellér Gyula fia, Zsolt felelevenítette, a mikrofonjával 1945. augusztus 20-án debütáló Szepesi közreműködésével édesapja adta az akkor először válogatott, és gólt is szerzett Puskás Ferencnek az Öcsi keresztnevet.

– Apám a meccs után Szepesinek nyilatkozva elmondta, az ő passzát értékesítette Puskás, majd rákérdezett nála: ugye jó volt a labda, öcsi? Attól kezdve Szepesi is Öcsinek nevezte Puskást.

Hegyi Iván sportújságíró gyászbeszédében kiemelte, az elhunyt rádiós egy egész nemzetre hagyományozta utánozhatatlan hangját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek