Sport

Megnyílt az út Dzsudzsák leigazolása előtt

(t)

Létrehozva: 2018.08.15.

Fantasztikus bravúrt végrehajtva már biztosan valamelyik európai kupasorozat főtábláján szerepel az ősszel a Vidi. A pénzjutalomnak köszönhetően Dzsudzsák Balázs is érkezhet a nyáron.

Forrás: Czerkl Gábor

A Paulo Sousa vezette Videoton 2012-es Európa Liga-főtáblára jutása óta először sikerült magyar focicsapatnak, rá­adásul megint a Vidinek a csoportkörös szereplés kiharcolása a nemzetközi ku­pában. Már csak az a kérdés, hogy a BL-ben vagy az EL-ben szoríthatunk a fe­hérváriaknak?

Abban az esetben, ha a Vidi – amely a svéd Malmőt nem túl szép, de annál hősiesebb játékkal, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal ejtette ki – a BL-rájátszásban a görög bajnok AEK Athénon is túljut, akkor a Bajnokok Ligájában, ha nem sikerül a bravúr, akkor pedig az Európa Liga csoportkörében szerepelhet az ősszel. A kettő között anyagiakban azért jelentős kü­lönbség van, hiszen az előbbiért 4,9 milliárd forint, míg utóbbiért 947 millió forint bó­nuszt utal az UEFA a magyar klub bankszámlájára. 

A sorozatterhelés miatt vi­szont az már biztos, hogy további erősítésekre szorul a Vidi.

– Három-négy játékos ér­kezését is el tu­dom képzelni. Ma­gyar és külföldit egyaránt szeretnénk igazolni – ma­gya­rázta örömittasan Marko Ni­ko­lics, a fe­hér­váriak szerb edzője. – Au­gusztus vé­gén könnyebb is igazolni, hiszen vannak olyan labdarúgók, akik eddig esetleg nem akartak Ma­gyarországra jönni, de most talán könnyebb lesz idecsábítani őket. 

A tréner leírása teljesen ráillik Dzsudzsák Balázsra, aki hetek óta csapat nélkül van, mert egy anyagilag kedvező ajánlatra vár. Mivel a Vidi így vagy úgy, de jelentős bevételre tesz szert, beleférhet a költségvetésbe a 31 éves szélső fizetési igényének (havi 15–20 millió Ft) kielégítése. Dzsudzsák ráadásul korban, tapasztalatban illene a Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Danko Lazovics-féle tengelyhez. A 96-szoros válogatott játékos a tihanyi szomszédjával a Pancho Aréna VIP-szektorából követte a Vidi BL-selejtezőjét, így egy gyors egyeztetésre akár már kedd éj­szaka sor ke­rül­hetett.

Fiola: Szurkolók nélkül is megcsináltuk!

Milyen érzés a továbbjutás?

– Nagyon boldog vagyok, mert megvédhetjük a magyar futball becsületét, ezért dolgozunk folyamatosan, de természetesen ez egy teher is. Az egész csapatot nagy dicséret illeti, nagyot küzdöttünk.

A hangulattal elégedett volt?

– Habár telt ház volt, a fellángolások kivételével néma csend honolt a stadionban, kicsit több támogatás elkelt volna. Arról, hogy a klub neve megváltozott, mi játékosok nem tehetünk. Márpedig azzal, hogy az ultrák bojkottálják a meccsre járást, minket sújtanak, nem a tulajdonos urat. Ez az ő döntésük, de megmutattuk, hogy nélkülük is tovább tudunk jutni. Nyilván attól még hiányoznak, tehát nagyon várjuk, hogy visszatérjenek.

Szorított kifejezetten önnek valaki a lelátón?

– Kivételes alkalom, hogy édesanyám itt tudott lenni, mert nagyon ritkán jut el a meccseimre. Nagyon örül, hogy továbbmentünk. A testvérem és édesapám tévén kö­vették az eseményeket, ahogyan a párom is, akinek a meccs napján volt a szülinapja. Belefér egy kis ünneplés? – Most nem fér bele. Szerdán már edzés, hétvégén meccs. Háromnaponta játszunk. Fontos a regenerálódás, a pihenés, hogy minden összecsapásra készen álljak.

T. D.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek