Sport

Köves Gábor: Fáj, hogy Fucsovics Marci belémszállt

turcsik

Létrehozva: 2018.08.31.

Fucsovics Márton, a legjobb magyar férfi teniszezô egy hete támadt rá a honi szövetségre, amiért az nem támogatja megfelelôen a legjobbakat. Célkeresztbe került Köves Gábor, a Davis-kupa-válogatott kapitánya is. Vele próbáltuk megfejteni, pontosan mi is a gond.

Forrás: MTI

Hogyan éli meg, hogy a legjobb magyar teniszező önt is támadja? 

Nem értem. Eddig korrekt kapcsolatunk volt – magyarázta Köves. – Marci a Davis-kupában mindig odatette magát, igazi csapatember, fáj, hogy üzengetésbe kezdett. Semmilyen szakmai nézeteltérés nem volt közöttünk. Ha valamivel mégis megbántottam, egy kávé mellett tisztázhatnánk.

Nem tévés szakkommentátorként sértette meg?

Lehetséges. Kiragadhattak valamit, kiforgathatták a szavaimat. A közvetítések során mindig próbálok korrekt lenni, de az ember néha hibázik, és olyat mond, ami valakinek nem tetszik. Ha esetleg ilyen történt, felteszem a kezem, és elnézést kérek.

Úgy hírlik, igazából Fucsovics edzője, Sávolt Attila nem kedveli önt.

Tény, Attilával volt konfliktusom. Nem szakmai jellegű, de ebbe nem akarok belemenni. Nem stílusom a sárdobálás. Ami biztos, soha nem akartam senkinek rosszat. 

Sávolt próbálja önt kipöckölni a helyéről?

Nem tudom. Korábban felkínálták neki a kapitányi posztot, de akkor nem vállalta el. Ha ő szeretne lenni a kapitány, akkor beszéljük meg, én azt teszem, ami a csapatnak a legjobb. Bár szívesen végzem a munkámat, és a szövetség is megerősített az állásomban. 

Korrektnek tartja, hogy nem kapnak a játékosok külön juttatást a DK-szereplésért?

A szövetség a profikat is támogatja, cserébe elvárja, bizonyos eseményeken képviseljék az országot. 

Csípős

Nem a teniszezők pénzét sokallom, de álljon itt egy másik adat: a kerékpáros országos kritériumbajnokság győztese csak 20 ezer forintot kaphat a szövetségétől. Talán vehet belőle pár teniszlabdát… Tóth Béla Endre

A szövetség állítja: ők fizetik Sávolt havi több mint 2 milliós bérét. Más top 50-es játékosnál is előfordul a világban, hogy a szövetsége fizeti az edzőjét?

Amikor a kétezres évek elején hasonló kaliberű játékosokat edzettem, a sportolóktól kaptam a fizetésemet. Előfordulhat Sávoltéhoz hasonló eset, de szerencsésebb, ha a játékos támogatásáról van szó, és a teniszező maga dönti el, mire fordítja azt.

Rebesgetik, hogy Sávolt a saját ambícióihoz használja fel Fucsovicsot...

Sajnálnám, ha így lenne. Tény, pár hónapja még semmi gond nem volt. Nem értem, mi értelme volt ügyet csinálni, amikor jól megy a szekér.

Ön szerint Marci lesz még a DK-csapat tagja?

Bízom benne. Fáj, hogy azt állította, nem álltam ki a játékosok érdekei mellett. Aki ismer, pontosan tudja, ha reális kérésről van szó, én vagyok az első, aki segítek. Normális munkakapcsolatot szeretnék Marcival kialakítani, abba nem megyek bele, hogy csak malmozzak a meccsei alatt. Remélem, az ügy miatt nem esik csorba az imázsán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek