Sport

Hosszú Katinka: Az úszás iránti szeretetemet nem veszítettem el Shane-nel

Bors

Létrehozva: 2018.08.06.

Hosszú Katinka az úszó Eb-n adott interjújában elismerte, hogy edző-férjével, Shane Tusuppal tönkrement házassága erősen rányomta a bélyegét az úszókarrierjére.

Ugyan az egyéni számaiban – 100 és 200 méter hát, illetve 200 méter vegyes –még nem lépett rajtkőre a glasgow-i úszó Eb-n Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnok az M4 Sportnak adott interjújában elismerte, hogy a házassági válsága zavart okozott a felkészülésében.

– A 400 vegyes egy gyilkos szám, és én az utóbbi fél évben nem tudtam „gyilkolni” magam. A felkészülésem nem úgy volt felépítve, ahogy az elmúlt években megszoktam, voltak lyukas napok, hetek, ezért nem tudtam volna tiszta lelkiismerettel nekivágni ennek a távnak – árulta el Hosszú.

– Remélem, hogy nagyon gyorsan rendeződnek körülöttem a dolgok. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztam nemcsak a vízben, hanem a parton is, hogy legyen egy olyan csapat mögöttem, ha egy ember kiesik, akkor se kerüljek olyan helyzetbe, hogy minden borul körülöttem. Hosszú beszélt arról is, hogy az őt övező médiafigyelemmel is meg kellett küzdenie.

– Fél év ráment a magánéletemre, nem volt egyszerű, de a következő kettő sem lesz az Tokióig, mert nem fogok kikerülni a nagyító alól – magyarázta Katka, aki a következő olimpiáig még biztosan folytatja az úszást, és tovább vezeti az úszóiskoláját is.

– Sokat tanultam ebből az időszakból, közel a harminchoz magamat is jobban megismertem, magabiztosabb lettem. Az úszással nem akartam leállni, de az összemosódott a magánéletemmel, és így alakult. Már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen, de a motiváció megvan bennem, az úszás iránti szeretetemet nem veszítettem el Shane-nel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek