Sport

4292 darabból bokszring épül a Duna Arénába

Sz. S.

Létrehozva: 2018.08.10.

Augusztus 21-től senki nem fog ráismerni a Duna Arénára! Nemhogy azok, akik egy éve még vörösre tapsolták a tenyerüket az úszóink remeklése láttán a hazai rendezésű vb-n: talán még Hosszú Katinkáék sem.  

Augusztus 21-től ugyanis a világ legjobb ifi bunyósai verekszenek két ringben – a medence helyén. A lányok és a fiúk nem a vízben pofozzák egymást, hanem a vizet részben leeresztik, a nagymedencét lefedik, és erre a szerkezetre építik meg a küzdőteret.

A platót 14-én este kezdik összeszerelni, 24 óra múltán már szó sincs úszásról, csak bokszról. A szakmunkások 4292 elemből építik fel a küzdőteret, a ringek a platót fedő padlózatra, illetve szőnyegre kerülnek.

Balzsay és Erdei is ott lesz

Az esemény felvezetése gyanánt most vasárnap délelőtt 10 órától az Aquaworldben mutatkozik be a viadalra készülő magyar csapat. A bunyósok mellett részt vesz a promóciós eseményen Kovács Mária kétszeres világ-, és négyszeres Európa-bajnok ökölvívó, női szövetségi kapitány, Erdei Zsolt volt profi világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, valamint Balzsay Károly WBO nagyközépsúlyú világbajnok, hétszeres amatőr magyar bajnok is.

– Az elemek egy része tűzihorganyozott acélból, a másik része alumíniumból készül, viszont az úgynevezett kontaktkorrózió elkerülése okán a vízben álló szerkezeteknél alumínium nem alkalmazható – magyarázta a Borsnak Varga Csaba, az Aréna üzemeltetési és logisztikai igazgatója. Az egész szerkezet teherbírása 750 kg/négyzetméter lesz, a vb-meccseket 5300 néző élvezheti.

Érdekesség: Papp László 1948-ban a londoni olimpiát szintén úszómedencében kiképezett küzdőtéren nyerte meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek