Sport

Kukoc: Az enyém a legjobb bal láb az országban

Takács Dóra

Létrehozva: 2018.07.19.

A Honvéd játékosának, Tonci Kukocnak nem voltak kétségei afelől, hogy csapata továbbjut az Európa Ligában a Rabotnicski ellen. A volt NBA-sztár, Toni Kukoc unokaöccse emiatt érthetően boldog, de amúgy is örömmámorban úszik: szülőhazája, Horvátország ezüstérmes lett a vb-n, ráadásul Danijel Subasic és Ivan Perisic régi jó barátja, így magáénak is érezte a sikereket. 

Tízszer olyan jó csapat vagyunk, mint a Rabotnicski – értékelte a Borsnak a továbbjutást a 27 éves, 190 centis védő, aki az idén januárban igazolt Kispestre. – Egy pillanatig sem gondoltam, hogy ne jutnánk a következő körbe.

Ezek után mit gondol, mire jut az idényben a Honvéd?

– Szeretném, ha jó teljesítményt nyújtanánk, és ami szintén fontos, hogy élvezzük a futballt. Több új játékost is igazoltunk, hiszek abban, hogy nagy dolgokat érhetünk el az előttünk álló szezonban.

Hol nézte a vb-döntőt? 

– Otthon, a feleségem társaságában.

Izgult? 

– Persze, több barátom is van a csapatban, rendszeresen beszélünk, most is gratuláltam nekik a remek teljesítményhez.

Például Danijel Subasic és Ivan Peresic korábban a csapattársam volt, még a Hajduk Splitben játszottunk együtt. Azóta is napi kapcsolatban vagyunk. 

Tervezi, hogy beverekszi magát közéjük a válogatottba?

– Igen. Ambiciózus embernek tartom magam, aki mindig többet és többet akar. Hiszek abban, hogy ez sikerülhet. Nekem van a legjobb bal lábam egész Magyarországon. Biztos vagyok a képességeimben, és hiszek magamban.

A nagybátyjával, aki profi kosárlabdázóként Michael Jordan oldalán háromszor nyert NBA-t, milyen a kapcsolata? 

– Toni remek ember, és fantasztikus játékos volt. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és amikor Horvátországban vagyunk, mindig találkozunk.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek