Sport

Hiányzik a tűz a vb-esélyesekből

Bors

Létrehozva: 2018.06.19.

Döbbenet. Először fordult elő a világbajnokságok történetében, hogy a német, brazil, argentin trió közül egyik sem tudta megnyerni nyitómérkőzését.<br />

Forrás: AFP

Az oroszországi a 16. vb, ahol a német, a brazil és az argentin válogatott is szerepel, de az első, ahol egyik sem nyert a nyitó körben. Rossz hír Németország számára, hogy még egyetlen világbajnok sem védte meg a címét, ha elvesztette a nyitómeccsét, ami most hatodszor fordult elő.

Diego Maradona: „Szégyen!”

Az argentinok is igen nyögvenyelősen fociztak Izland ellen (1-1), minden támadást középen erőltettek, nem volt bennük átütőerő. 

– Ha a válogatott így játszik, akkor Jorge Sampaoli nem térhet vissza Argentínába – ment neki a kapitánynak az argentinok világbajnok ikonja, Diego Maradona. – Szégyen, hogy nincs kész játékstílusa a csapatnak. 
A egykori klasszis azt sem tartja kizártnak, hogy az övéi még a csoportból sem jutnak tovább, amire legutóbb 2002-ben volt példa. 

Neymar bohóckodása

Még az ötszörös világbajnok braziloknak van a legtöbb reményük a jó folytatást illetően. Ők nem fociztak rosszul Svájc ellen (1-1), de a vezetésük megszerzése után nagyon elkényelmesedtek, Neymar pedig a fölösleges cselezéseivel csak lassította az akciókat. Igaz, rugdosták ôt keményen, ráadásul Svájc egy vitatható góllal egalizált.

Elbújtak a kritikák elől a németek

Sokkhatás alatt van Németország a Mexikó (0-1) elleni vereség után. Habár a kezdőben hét világbajnok is pályára lépett, a csapat egyáltalán nem tudott rápörögni az első meccsére. Hiányzott a játékosokból a tűz, a koncentráció, a csapatkohézió és a fantázia, egyszóval minden, ami a sikerhez szükségeltetik. Tegnap a német válogatott mé­dia­szerepléseit lefújták, a csapat zárt kapus edzésen vett részt.

– Szokatlanul hanyagul, sok hibával futballoztunk. A statisztikákkal nem foglalkozunk, nincs szükség radikális változtatásokra, nem esünk pánikba, kiharcoljuk a továbbjutást a csoportból  – magyarázta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek