Sport

Ebedli 17 éves unokája NB I-es focista lett

Szabó Sándor

Létrehozva: 2018.06.29.

Ha a Kisvárdában szereplő Kovácsréti Márk legalább olyan jó futballista lesz, mint a nagypapája, az FTC korábbi ásza, Ebedli Zoltán, akkor sokat hallhatunk még róla.

A középpályán és ékként is ügyes tinédzser három felnőtt NB II-es meccsen szerepelt, ám akik megnézték azokat a derbiket, csettintettek – különösképpen a Sopronnak lőtt gólja láttán.

– Négyéves korom óta élek a foci bűvkörében – mondja a 17 éves Ebedli unoka, aki 2013-ig Újpesten, majd két évig a Vasas Kubala Akadémiában, 2015-től pedig a Fradiban focizott. – A 2017-ben jött lehetőséggel élve Kisvárdára kerültem. A váltást előzetesen megbeszéltem a szüleimmel, igaz, mindig saját erőből próbáltam és próbálok elérni mindent, amit eltervezek. Jól döntöttem, elvégre egy idény után az élvonalban folytatom. Remek játékosokkal, emberekkel ismerkedtem meg, különösen Révész Attila szakmai igazgatónak és Kondás Elemér vezetőedzőnek köszönöm a segítséget, a támogatást.

Azért fáradozik, hogy bemutatkozhasson az NB I-ben. Mivel Kisvárdára brazil, ukrán, szerb futballisták érkeztek, keményen kell harcolnia a csapattagságért. Júniusban mindössze két hete ma­radt pihenésre, akkor újra felfedezte Budapestet.

– Moziba jártam, barátaimmal és családtagjaimmal kapcsolódtam ki – árulta el Márk, aki nagyapja, Ebedli mellett Törőcsik András játékát szerette a legjobban. – Abban bízom, hogy nagyapám többször megnézi majd ősszel a Kisvárda fővárosi meccseit, hiszen az édesapám, Kovácsréti Attila mellett az ő szakmai meglátásaira is rengeteget adok.

Megkérdeztük Ebedli Zoltánt, a Fradi 64 éves utánpótlásedzőjét, a KEK-döntős labdaművészt, hogyan jellemezné unokáját:

– Márk bal lába kiváló, és ha fizikailag állja az ütközése­ket, no meg az edzésmunkája is példamutató lesz, akkor sokra vi­heti.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek