Sport

Döbbenetes bombameglepetés: Németország búcsúzott a foci-vb-től

Címkék
foci-vb

Bors

Létrehozva: 2018.06.27.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjában rengeteg variáció volt a harmadik forduló előtt, minden csapat továbbjuthatott, de bármilyik ki is eshetett.

Svédország az első félidőben nem tudta megtörni az első két meccsét megnyerő Mexikót, ám a szünet után Ludwig Augustinsson egy ellentámadás végén az ötös sarkáról kapásból vette be a mexikói kaput. Tíz perc elteltével meg is duplázta az előnyét az európai alakulat, Moreno sodorta el Berget, a megítélt büntetőt pedig Andreas Granqvist értékesítette. A kétgólos előnyt jól használta ki Svédország, Edson Álvarez öngóljával alakult ki a 3-0-s végeredmény.

A címvédő Németország Dél-Korea ellen lépett pályára, mindenképpen győznie kellett mindkét csapatnak, és reménykedni a másik meccs megfelelő alakulásában. A németek játékára rányomta a bélyegét a tét, Joachim Löw alakulata helyzetekig jutott, de ezúttal sem volt meggyőző. Dél-Korea remekül tartotta magát a hajráig, amelyben aztán két német hibát kihasználva eldöntötte a meccset, és kiejtette a címvédőt.

A 91. percben Toni Kroos a tizenhatoson belül passzolt Kim Jung Gvonhoz, aki közelről a léc alá helyezett. Gólját előbb les miatt nem adták meg, aztán kiderült, hogy a Real Madrid klasszisának lábáról került a labda az ellenfél elé, a videóbíró segítségével végül mégis megadták a találatot.

A kegyelemdöfést Szon Hung Min adta meg, Manuel Neuer hibája után üres kapuba helyezett, a 2-0-lal Dél-Korea és Németország is kiesett, Mexikó és Svédország jutott a legjobb tizenhat közé, utóbbi végzett a kvartett élén.

F csoport, 3. forduló:
Koreai Köztársaság-Németország 2-0 (0-0)
Kazany, 51 800 néző, v.: Mark Geiger (amerikai) 
gólszerzők: Kim (93.), Szon (95.)

Svédország-Mexikó 3-0 (0-0)
Jekatyerinburg, Jekatyerinburg Aréna, 33 061 néző, v.: Néstor Pitana (argentin)
gólszerzők: Augustinsson (50.), Granqvist (62., 11-esből), Álvarez (74., öngól)

A csoport végeredménye:
1. Svédország         3  2  -  1  5-2  6 pont - továbbjutott
2. Mexikó             3  2  -  1  3-4  6 - továbbjutott
3. Koreai Köztársaság 3  1  -  2  3-3  3 - kiesett
4. Németország        3  1  -  2  2-4  3 - kiesett

A korábbi meccsek eredményeit, valamint a világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket ide kattintva találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek