Sport

Survivor Adri olimpiát tervez hóröplabdázásban. Igen, jól olvasta!

szabó

Létrehozva: 2018.02.10.

<p>Survivor, azaz Czene Adrienn e hétvégén Eplényben verseng párjával, Császár Norinával azért, hogy kijusson a márciusi hóröplabda Eb-re.</p> <p></p> <p>.</p>

Kérésünkre Adri röviden beavat a számunkra teljesen új sportág rejtelmeibe. – Ezt a röplabdát mindig szabadtéren és havon jásszák, a szabályai csaknem megegyeznek a strandröplabdáéval, igaz, szettenként csak tizenegy poénig játsszák, míg a strandröpit 21-ig.

A tavaly őszi, a Fülöp-szigeteken rendezett tévés Survivoron részt vett Adri szívesen tréningezett volna idehaza, csakhogy havas pályánk egyáltalán nincs, ezért a fővárosi Bogdánffy utcai teremben kiképezett homokos talajon gyakorolt, tudniillik a két játék fizikai igénybevétele hasonlatos egymáshoz.

– Havon jókorákat lehet esni, ezért is húzunk futballcipőt. Tudni kell, a magyar bajnokság győztese a márciusi ausztriai Wagrainba kiírt hóröplabda Eb-n rajtolhat. A csinos strandröplabdás Adrien újságolja, a Survivoron a magányt tudta a legnehezebben megemészteni, de miután az sikerült, korlátlanná vált az önbizalma, és éppen ezért bizakodik az eplényi helytállásban.

­­– Bár havon röpizni sérülésveszélyes, de kiváló a játékkapcsolatom Norinával, ezért azt hiszem, hogy sokra visszük. Távolabbi tervei között szerepel a 2022-es téli olimpiai rajt is.

– A Nemzetközi Röplabda Szövetség jó úton halad afelé, hogy a havas röpit felvétesse a NOB-bal a téli játékok műsorába. Ily módon ez a sportág lehet majd az egyetlen, amelyik nyári és téli olimpián is éremszerzési esélyt kínál.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek