Sport

Pumped Gabo két percig bírta a futsalt

T. D.

Létrehozva: 2018.02.28.

<p>Kabát góllal debütált új csapatában.</p>

Forrás: Zsolnai Péter

Ha elfáradtál, gyere le. Nem kell megvárni a cserét, csak gyere le – mondja szúrós szemmel Varga László, az érdi futsalcsapat edzője Pumped Gabónak, akiről azt már tudtuk, hogy a Balaton Soundon meg a dzsungelben jól mozog (szerepelt a Celeb vagyok, ments ki innen! című valóságshow-ban), de hogy a kispályán is, az azért új. 

Az Érd a Piliscsabát fogadja az NB II-ben, az ellenfélnél pedig ott van az a Kabát Péter, akinek Pumped országos cimborája lett a dzsungelben, s aki tizenhatszoros válogatottként, az Újpest legendájaként, 41 évesen sem tud elszakadni a futballtól.

Gabo amúgy nem mozog rosszul, a hazaiak egyik legnagyobb helyzete éppen előtte alakul ki. A ziccert mondjuk elbaltázza, de a tréner nem dühöng, sőt, büszkén néz végig a kispadon: – Látjátok, az kerül helyzetbe, aki fut! – biccent a pálya felé.

Egyébként mindketten most debütálnak új csapatukban, Ga­bo ennek szellemében kiteszi a lelkét a pályára – azalatt a két perc alatt, amit a pályán bír tölteni... Na igen, a kondija még nem az igazi.

Kabát ellenben nem csak a létszámot erősíti: első mérkőzésén gólt szerez.

Való igaz, érződik a két oldalon a különbség, míg Kabát komolyan veszi a játékot, addig Gabo inkább a felhajtást élvezi. 

– Bevallom, nevettem, amikor Pumpedet becserélték – mondta utóbb Kabát. – Tudtam, hogy befogják, és örülök is, de neki ez szórakozás. Ő nem a futballtudásáról híres. 

– Félig viccnek indult nekem az ide igazolásom, tisztában vagyok vele, hogy rengeteget kell fejlődnöm, ha komolyan akarom gondolni, de ez nekem csak hobbi – mondta levegőt kapkodva Pumped a meccs végeztével. – Az, hogy Peti ellen játszhattam, hatalmas megtiszteltetés, ő nagy futballista.

– Nekem is voltak hiányosságaim – mondta Kabát –, az első meccsre sikerült a szabályokat is megtanulnom, hiszen a teremfoci teljesen más, mint a nagypályás. Tiszta játékidő van, nem pattog a labda, nem szabad hazaadni. Soha rosszabb debütálást, nyertünk 5-1-re, én is rúgtam egyet, elégedett is vagyok.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek