Sport

Lénácska Ádónak adta az aranyérmet, miközben Sándor lett ötödik 1500 méteren

Bors

Létrehozva: 2018.02.10.

<p>Úgy készültünk, hogy két rövidpályás gyorkorcsolyázónk, a két Liu fivér édesanyja, Szabina asszony is ott drukkol majd a fővárosi gyakorló jégcsarnokában megjelent mintegy félszáz sportbarát társaságában, de szombati elfoglaltsága másként alakult. Igaz, telefonon azért elértük. A tévéközvetítést pedig a helszínen élvezte egy családi szakértő, Léna, a két Liu fiú 12 éves húga, aki szintén gyorskorcsolyázó.</p>

Forrás: Zsolnai Péter

Izgalmas volt a pjongcsangi téli olimpia magyar versenynapja, noha sejtettük, hogy a Liu fiúk nem az 1500 m-es távon favoritok. Nos, miután az Ádó becenevű kisebbik Liu, Shaoang középdöntőbe került, Léna húga ezt tippelte a Borsnak:

– Ádó remek formában van, és megnyeri az 1500-as olimpiát.

Nos, tévedett, mert a 19 éves Shaogang lemaradt a döntőről, ám 22 esztendős világ- és Európa-bajnok bátyja, Liu Shaolin Sándor a legjobb kilenc közé verekedte magát, majd azért harcolt, hogy a fináléban megszerezze Magyarország első téli olimpiai aranyérmét. S bár derekasan harcolt, végül ötödik lett, tehát olimpiai pontszerző.

Telefonon elértük Szabina asszonyt, aki így értékelte fiai szombati teljesítményét:

– Büszke vagyok arra, hogy eljutottak a téli olimpiára, sőt, Sanyi még fináléban is szerepelt. Hadd nyugtassam meg a Bors olvasóit, még hátravan az 500 és 1000 méter továbbá a váltó. Szóval, nincs még vége!

Kedvteremtő gyanánt idéztük Szabinának a Sports Illustrated amerikai szakmagazin jóslatát, miszerint Sándor fia 1000 méteren olimpiai bajnok lesz, 500-on pedig második.

– Ámen! - reagált erre Szabina.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek