Sport

Fradi-szívére 20 év garanciát kapott Kopeczky

(szabó)

Létrehozva: 2018.02.18.

Forrás: Kecskeméti Zoltán

Az idősebbek bizonyára emlékeznek még a 83 éves Kopeczky Lajos sportközvetítéseire, bár a hírneve máig hat.

– A hatvanas években ballagtam a közvetítőkabin felé egy Újpest–Fradi focimeccsen, amikor a lila-fehérek megéljeneztek: végre egy szpíker, aki nem részrehajló! Holott tudták, ősfradista vagyok – emlékezik büszkén az eredetileg Alajos névre keresztelt Kopeczky, akinek névváltoztatást javasoltak, amikor a TeleSporthoz került. – Azt mondták, a Koppány Lajos „emészthetőbb”.

– Szerencsés vagyok, mert élőben élveztem dr. Sárosi György játékát. Ő volt a kedvenc játékosom. Becsültem, hogy végzett jogászként is serényen dolgozott. Persze Albert Flóri elegánsabb volt.

Kevesen tudják róla, hogy ma Erdőkertes alpolgármestere, és hogy része van abban, hogy az MLSZ hamarosan műfüves futballpályát ad át a községben.

– Ráadásul két dartslétesítményünk is elkészült – említi az építészmérnöki diplomával bíró Kopeczky, aki művészi módon orgonál. Na igen, édesapja 76(!) évig orgonált fővárosi templomokban...

– A muzikalitásomat tőle örököltem. Rendszeresen koncertet szervezek az emlékére, azokon én is zenélek.

Mint említi, szívesen élvezné az életet, bár tavaly szilveszterkor komoly baj történt. Amikor Kubatov Gábor FTC-klubelnök évértékelőjét tartotta, a tévés rosszul lett. A felesége mentőt hívott, a Városmajor úti Ér- és Szívklinikára vitték, ahol pacemakert kapott.

– A beavatkozás olyan jól sikerült, hogy Papp Lajos professzor megjegyezte: Lajoskám, a feleséged húsz év garanciát kapott rád, a pacemaker ennyivel hosszabbítja meg földi pályafutásodat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek